• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie nie. Właśnie u mnie wysypala się podłoga od stania w garażu który był blaszakiem na ziemi pod drzewem metr poniżej ulicy. Po prostu cały czas jak w kałuży i widać jak to źle wyszło. Już lepiej pod chmurką trzymać

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Jak Wam zrobie fotki Mazd 3 moich sasiadow, to nie uwierzycie, ze tak w sumie mlode auto moze byc tak zjedzone przez ruda szmate. Poza tym, to auto jest tak totalnie bezpciowe, ze wstyd do tego wsiadac.

koledzy w pracy pozmieniali auta na takie "ladne" e46 i teraz narzekaja ze ciagle jakas drobna awaria
niby drobiazg, ale kosztowne i czeste

Ostatnim prawdziwym BMW było e39 ;)
Bratu w e60 posypała się skrzynia automatyczna (problem ze zmianą biegów) na serwisie powiedzieli żeby zmienić olej, może pomoże jeśli nie to naprawa u nich 20 000 tyś. Co najlepsze to BMW nie zaleca okresowych zmiany oleju ewentualnie tylko po generalnym remoncie skrzyni, a ZF producent tych skrzyń zaleca co ileś tam tyś. km. :D

zaczelo sie!
cos sie dzieje z silnikiem

jak depne mocniej gazu to sie dlawi i gasnie
jak tylko lekko otworze przepustnice to jest OK
ktos ma jakis pomysl co szukac?

znajdź kogoś z komputerem(vcds/vag-com, inne nie mają sensu), dużo opcji jest. najczęściej coś z elektryki w takim przypadku...

Ostatnia edycja:
Aaaa to aex. Mialem kiedys w golfie ten silnik.
Z tego co mi sie kojarzy to tam jest sterowany podcisnieniem przyspieszacz zaplonu. Sprawdz czy wezyk siedzi jak nalezy na gruszce i czy szczelne wszystko. Jak jest ok to rzeczywiście do sprawdzenia ustawienie zaplonu ale tu chyba z lampa stroboskopowa sie ustawialo polozenie aparatu.

bo tylko w takich autkach da sie cos zrobic samemu! :p
nowsze to musisz zaprowadzic do serwisu i podpiac pod komputer...

Nie wiem co masz na myśli pisząc droższe, ale i te można samemu zdiagnozować samemu w tych najprostszych sprawach. Jak w Twoim będzie poważniejsza wada to też tego sam nie zrobisz :)

starsze jest nieraz ciężej ogarnąć niż nowsze, bo pomimo tego, że mniej rzeczy, które mogą się zepsuć, to nie ma elektroniki, która potrafi drastycznie skrócić czas naprawy...

i tak i nie
jezeli jest to drobiazg i elektronika potrafi nas nakierowac gdzie szukac to jest OK

jezeli wina lezy po stronie tej elektroniki to juz mamy przeje...! :D
mam kolege prawdziwego mechanika. bardzo ambitny i z rozlegla wiedza... opowiada mi nie raz o rzeczach kompletnie nielogicznych, ktore sie dzieja z nowymi silnikami :p

Moze byc dużo rzeczy
Stary filtr ale tak żeby sie cały zapchał to sie nie spotkałem
Lewe powietrze
Świece
Stare przewody
Palec i rozdzielacz
Niewydajna pompa

Powrót