Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jak samochód przekracza z nawiązką 1000kg.. masy własnej to zaczyna być klocek ;-) i fizyki nie oszukasz..
Tak ja piszę o skręcaniu - nie o przyśpieszaniu..
Nie pluj na ESP. Jeszcze się taki kierowca nie urodził co każdym kołem inaczej hamuje, a ESP to potrafi. To jest IHMO wartość dodana tego systemu do dobrego kierowcy.Nie jak dziś, że z poślizgów samo auto wyprowadza.
Wcale nie pluję. Sam mam dwa auta z tymi bajerami i przydaje się czasami. A z tą wartością dodaną do dobrego kierowcy to bym nie przesadzał. Dzięki takim systemom i ułatwieniom jest coraz mniejsze prawdopodobieństwo wyszkolenia się dobrego kierowcy. Z resztą nie tylko w motoryzacji mamy taką prawidłowość. W wielu dziedzinach naszej egzystencji postęp technologiczny powoduje to, że umiejętności człowieka wykształcają się coraz słabiej.
Pozdrawiam.
Porsh 918 wazy 1700kg i wciaga nosem duzo lzejsze fury, nie tylko na zakretach. Waga to nie wszystko, liczy sie trakcja, a ta zalezy od ukladu zawieszenia, przeniesienia napedu, ukladu kierowniczego ( dwie osie skretne np ), ogumienia, rozkladu mas pojazdu i sily dociskowej powietrza itd...
LubMich,
Zwróć uwagę nie tylko na cenę ale co za to kupujesz, jakość wykonania, spasowanie elementów. W tym akurat modelu jest kilka rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę. I nie jest nim silnik V8. Spalanie w mieście (Niemcy) 13-15 L. Diagnostyka na światłowodach, więc nie każdy w garażu ogarnie temat.
Nawet dzisiaj 10-letnie auta w bogatych landach robią wrażenie... no taki to samochód jest
PS.
Nie mam ale miałem przyjemność jeździć takim i jest duża frajda. Na parkingach trzeba zwrócić uwagę, tak samo mijanka na wąskich uliczkach, to nie jest np. golf - to auto ma swój gabaryt.
PM tylko 918 kosztuje tyle co cały parking kompaktów
Golf II 1,8 GTI 16v. 140 KM. Waga ok 900 kg. Z systemów trakcyjnych tylko ABS. Takim to trzeba było umieć jeździć. Nie jak dziś, że z poślizgów samo auto wyprowadza.
Pozdrawiam.
Ciekawe jak to by było. Czy by się nie skończyło tak jak w jednym z odcinków Top Gear gdzie chłopaki mieli kupić usportowione autka sprzed 20 paru lat a potem na torze się okazało, że stig wciągnął nosem ich wyniki zwykła, nową astrą w dieslu ;-)
Jak wy tak o cabrio rozmawiacie to może BMW 645 cabrio. Dach szmatka za to 4 osoby do środka się mieszczą. Z tyłu to zależnie od długości nóg.
Nie pluj na ESP. Jeszcze się taki kierowca nie urodził co każdym kołem inaczej hamuje, a ESP to potrafi. To jest IHMO wartość dodana tego systemu do dobrego kierowcy.
Zakładam poprawne pokonywanie zakrętu. Jeśli ma działać jako wspomaganie kierowcy to działa bardzo dobrze. Ale jeśli ma działać zamiast umiejętności kierowcy to nic nie pomoże. Każde ESP da się ogłupić i wysypać.esp potrafi ogłupić kierowcę...
Nie spotkałem się. Raczej zawsze miałem wrażenie po prostu nieco większej stabilności samochodu w skręcie na granicy przyczepności.że często gęsto esp po prostu nie pozwala na szybkie przejechanie zakrętu,