dawno mnie tu nie bylo

chcialem napisac ze ja mam taka krotkolufowa fiatrowke

Ancis Skiff300A czy jakos tak sie zwie, kupilem ja 3 lata temu jak jeszcze mlody i glupi bylem za 900zł

fajna zabawka zeby czasami postrzelac, ale czy ja wiem czy warte swojej ceny? ;/. predkosc wylotowa srutu to wedlug katalogu 160 albo 180 m/s, juz nie pamietam dobrze.
ale zeby strzelac z takiego czegos to najpierw trzeba kupic wiatrowke, pozniej te pojemniczki z CO2 trzeba dokupowac - ok 3.5zł za jeden naboj, a on starcza na ok 70 strazlow + srut, jak kupisz tani to bedziesz mial czesto puste strzaly ;/. no a jak drogi to trogo te strzela nie wychodzi

. w zime sie raczej tej zabawki nie uzywa tylko w letnie weekendy

. a w te wakacje nawet ani razu nie strzelalem bo jakos zapomnialem i czasu zbytnio nie mialem, a jak mi sie przypomnialo to akurat nie mialem CO2 eh...
no i jak raz zaladujesz naboj CO2 to musisz wystrzelac go do konca bo jak odlozysz np. na nastepny dizen to powoli moze sie ulotnic....
w tym roku myslalem sprzedac ta wiatrowke i kupic za to jakis glosnik do subwoofera

, no ale na allegro moze by wzial za nia ok 400zł wiec troche sie nie oplaca ;/, no i dalej lezy ten sprzet w szafce

moze w przyszle wakacje sie nim pobawie.
dlugolufowa wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem....
bo jak chcesz sobie postrzelac to wychodzisz i strzelasz kilka razy i mozesz schowac, a tutaj musisz wystrzelac ten naboj CO2 bo troche szkoda zeby sie ulotnil. a co do ladowania za kazdym razem to hm.... no mzoe nie jest zbyt wygodne, ale w ty krotkich tez trzeba ladowac i to 27 na raz, co tez trovche czasu zabiera.