• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wielko prośba o ocenę kolumn

Ta cewka od woofera na czym sie trzyma? Tak sobie wisi w powietrzu? Najlepiej chyba jakbys wszystkie elementy zwrotnicy spisal( moze beda pasowaly do nowej) wylutowal i zrobil zwrotke od nowa wg tych sprawdzonych schematow- mozesz zrobic na wycietym hdfie jak nie chcesz sam robic plytki

Tak sobie piszemy o zwrotkach w tych paczkach... a jeszcze nie napisales w zadnym poscie jak te klony brzmia na Twoje ucho.

Na moje ucho, to obecne Bowersy 603 s3 zjadają je na śniadanie. Jedyne co mają na + to mniej syczące, delikatniejsze wysokie. Reszta to ciemne granie.

Gdyby te zwrotnice robił Qba albo ktoś dla Qba (w to akurat nie wierzę aby Jakub komukolwiek powierzył taką robotę!) to z pewnością znalazły by się w nich cewki i kondensatory od Intertechnika a tu nie ma ani jednego takiego elementu.
Zresztą nie ma co gdybać.. wydaje mi się, że Qba wystąpił tu akurat jako magnes dla przyciągnięcia uwagi - nic więcej i nic ponad to.

Znam Kubę osobiście i jestem pewny, ze te zwrotnice nie maja z nim nic wspólnego.
Chyba jedynym i bardzo istotna sprawa jest brak elementów intertechnika i beznadziejne wykonanie

Powrót