• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Woofer 6,5"

• Autor wątku Autor wątku adk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

adk

Reakcji
0
Witam
Przerabiałem już subwoofer na głośniku 20cm MDS08, fajnie grał, dość głośno, sprzedałem bo trochę mi się znudził, teraz na próbę buduję skrzynię do GDN-30-500-2x4-AA, ciekawy jestem co z tego wyjdzie, ogólnie próbuję, nie chcę poprzestać na jednej konstrukcji, kombinuję i słucham efektów ;)

Chciałbym zrobić sobie do auta małego suba na głośniku 6,5", wpasować go w boczek bagażnika jakoś ładnie, co by dużo miejsca nie zajmował, ładnie wyglądał, ale i wrażeń trochę dostarczył. Wydaje mi się że wszystkie seryjnie montowane przez producentów samochodowych suby są na głosnikach o takich właśnie wymiarach.
Chcę żeby obudowa nie przekroczyła tych, powiedzmy 10L, czyli kompakt, auto to 3 drzwiowy hatchback. Słucham głównie house, nie chcę potężnych kopów, w tym aucie MDS dobrze się sprawdzał, ale jednak był za glośny, nie mogłem w żaden sposób go pod siebie dopasować.
Stąd mój pomysł.

Jaki głośnik i jaki wzmacniacz do tego, do 400 PLN za zestaw, głosnik nówka, wzmak używany może być.

Pozdrawiam.

a może mds06
bardzo fajny głośnik. Słuchałem go na przodzie i mi się bardzo podobał.
Koszt ok 200zł za nowy głośnik. Jak chcesz mogę ci załatwić sztukę.

Powrót