• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wspólnie zbudujmy głośnik

sa gotowe podklady izolujace do MDFu
wychodzi nieco taniej i szybciej
nie wiem jak to robi moj wujek, ale wyslal mi odpowiedni podklad
efekt koncowy produktow u niego w domu jak najbardziej zadowalajacy ;)
a cala kuchnia zrobiona na lustro :p

Dzięki temu że się pochorowałem i siedzie w domu mam czas wrócić do projektu . Skrzynie prawie gotowe, dzisiaj ukończyłem zwrotki. Moje pierwsze zwrotki w życiu, pierwszy jakikolwiek układ scalony.

Musze dla sprawiedliwości dopisać że według schematu Pawła S. Paweł wielkie dzięki za pomoc!!!

Witam
Potrzebuję pomocy odnośnie zaprojektowania zwrotnic dwudrożnych .Mam głośniki eminence kappa 15 lfa i do tego trzeba dobrać drivery-ale nie za drogie cenowo-myslałem o HB 4512 lub stx 2'' .

No i stało sie

Ześlizgneła się dokrętarka i przebiła kopułke. jaki to będzie miało wpływ na dzwięk bo kolumny mam prawie gotowe a na dostawe gwizdka to poczekam prawie do końca wakacji?

Brawo Jasiu!!
A od kiedy to głośniki przykręcą sie wkrętarka?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Adres, zeby zamówić nowy znasz?

Szczerze to nie znam nawet starego adresu. Ale w necie powinien być, czy trzymają to w jakiejś tajemnicy? Dla mnie większy problem to będzie to ściągnąć do mnie. Ale czy ktoś mi powie jaki to będzie miało wpływ na dźwięk? Bo zanim to dostane to trochę czasu minie.

Ostatnia edycja:
Bosh ixo. Mam coś takiego ale nie wiem dlaczego nie używam. Więc co z moim przetwornikiem?

Nie na temat...
Oj biadolicie :D Ja przykrecam glosniki czyms takim:

29.jpg

Na kilka tys. przykreconych sztuk zadnego nie uszkodzilem - trzeba po prostu uwazac ;)

A przetwornik do wymiany.

Ostatnia edycja:
Mnie to już wkurza ... Podłączyłem i działa ale jaki wpływ ma to na dźwięk to nie wiem.

Powrót