• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wszystko o EURO 2012

• Autor wątku Autor wątku K0Mii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
EURO 2012 POLSKA - UKRAINA
Już niedługo impreza na którą wielu z Nas czeka od lat, a więc postanowiłem założyć temat także na forum. Mile widziane różnego rodzaju opinie na tematy wszelakie, związane z Mistrzostwami Europy 2012. Komu kibicujecie? Jakie szanse dajecie Biało-Czerwonym? Itd. Itp.

TERMINARZ ROZGRYWEK

---------- Post dodany o 22:04 ---------- Poprzedni post o 19:34 ----------

Hmm ja naszym nie daje wielkich szans, powiedzmy tak max 30% na wyjście z grupy. Mieliśmy fajną serię meczy towarzyskich, no właśnie ale z kim? Słowacją, Andorą, brakowało chyba jeszcze grających dla jaj kelnerów z Monaco :-( . W tym czasie ruskie których mamy w grupie oklepują włochów na bodajże 2:0 . Wyraźnie widać kto jest faworytem grupy.

Ja tam nigdy naszym źle nie życzyłem, ale jak by złożyć drużynę z okręgówek, to lepiej by zagrali. Przynajmniej do domu daleko niebędą mieli.
Tyle jest dyscyplin w których polacy są na wysokim poziomie. Wiadomo że są lepsze lub gorsze dni, ale nie dla naszej reprezentacji piłki nożnej.

kelnerów z Monaco

Z nimi to mogą do baru iść na kolejkę, jedną, drugą...

Żenada ta nasza piłka. Już dawno przestałem oglądać mecze.

Yoshi jest jednak pewien progres, kilka...naście lat temu przegraliśmy ze Słowacją aż 5:0.

I tak i nie, może teraz to nie jest ta drużyna Słowacka co kiedyś. Zresztą ranking fifa jest bezlitosny i wyraźnie mówi gdzie mamy się widzieć w szeregu. Oczywiście chciałbym, żebyśmy wyszli z grupy ale rozbudzanie nadmiernych nadziei jest bez sensu. Fakt u nas jest tendencja do skrajnie różnych emocji albo totalnego narzekania albo przesadnego optymizmu jakbyśmy przynajmniej półfinał mieli w kieszeni. Trzeba realnie ocenić możliwości naszej drużyny a te są niewielkie i już.

RANKING FIFA
1. Hiszpania 1442 punktów
2. Niemcy 1345
3. Urugwaj 1309
4. Holandia 1207
5. Portugalia 1190
6. Brazylia 1165
7. Anglia 1132
8. Chorwacja 1114
9. Argentyna 1076
10. Dania 1069
11. Rosja 1049
12. Włochy 1041
13. Chile 968
14. Grecja 961
15. WKS 951
16. Francja 938
17. Szwecja 931
18. Irlandia 891
18. Szwajcaria 891
20. Meksyk 867
21. Australia 862
22. Ghana 816
23. Kolumbia 812
24. Norwegia 805
25. Paragwaj 801
26. Czechy 798
27. Bośnia i Hercegowina 792
28. Słowenia 781
29. USA 779
30. Japonia 753

50. Ukraina 589
65. Polska 514

W związku z wszechobecnym entuzjazmem, cieszy mnie Wasz realizm ;)

IMO standardowo zagramy 3 mecze: rozpoczęcia, o wszystko i o honor.

CZECHY

Petr Cech, Jan Lastuvka, Jaroslav Drobny; Theodor Gebre Selassie, Michal Kadlec, Marek Suchy, Roman Hubnik, Tomas Sivok, David Limbersky; Tomas Rosicky, Milan Petrzela, Frantisek Rajtoral, Jaroslav Plasil, Vaclav Pilar, Tomas Huebschman, Daniel Kolar, Petr Jiracek, Vladimir Darida; Tomas Necid, Jan Rezek, Milan Baros, Tomas Pekhart, David Lafata.

GRECJA

Konstantinos Chalkias, Alexandros Tzorvas, Michalis Sifakis; Giannis Maniatis, Georgios Tzavellas, Stelios Malezas, Kyriakos Papadopoulos, Avraam Papadopoulos, Vassilis Torossidis, Sotiris Ninis, Sokratis Papastathopoulos, Jose Holebas; Grigoris Makos, Nikos Liberopoulos, Georgios Karagounis, Georgios Fotakis, Konstantinos Katsouranis, Konstantinos Fortounis, Giannis Fetfatzidis; Georgios Samaras, Konstantinos Mitroglou, Dimitris Salpingidis, Theoanis Gekas.

POLSKA

Wojciech Szczęsny, Grzegorz Sandomierski, Przemysław Tytoń; Sebastian Boenisch, Grzegorz Wojtkowiak, Marcin Kamiński, Marcin Wasilewski, Jakub Wawrzyniak, Damien Perquis, Łukasz Piszczek; Dariusz Dudka, Adam Matuszczyk, Eugen Polanski, Maciej Rybus, Ludovic Obraniak, Rafał Murawski, Jakub Błaszczykowski, Adrian Mierzejewski, Rafał Wolski, Kamil Grosicki; Robert Lewandowski, Artur Sobiech, Paweł Brożek.

ROSJA

Igor Akinfiejew, Anton Szunin, Wiaczesław Małafiejew; Aleksandr Aniukow, Roman Szaronow, Siergiej Ignaszewicz, Juri Żirkow, Aleksiej Bieriezucki, Władimir Granat, Kirił Nababkin; Roman Szirokow, Igor Dienisow, Konstantin Zyrianow, Marat Izmaiłow, Dmitrij Kombarow, Alan Dżagojew, Aleksandr Kokorin, Denis Głuszakow, Igor Siemszow; Andriej Arszawin, Aleksandr Kierżakow, Roman Pawliuczenko, Paweł Pogrebniak.

Jaki typujecie skład wyjściowy w pierwszym meczu ? taki jak z Andorą ? Mój typ jest wlasnie taki:
szczesny-->piszczek, wasilewski, perquis, boenish-->murawski, obraniak, polanski, rybus --> kuba, lewy

Wg mnie wszystko idzie conajmniej dobrze - prowadzimy, a przeciwnicy grają w osłabieniu :D Szczerze mówiąc się tego kompletnie nie spodziewałem.

A ja wam powiem, że jeśli się skończy na 1-1 to i tak będzie nieźle.
Patrząc na ranking FIFA to i tak jakoś nam wyjątkowo dobrze idzie :)

Mamy wielkie szczęście, że tego nie przegraliśmy. Niby pierwsza połowa bajka a w drugiej reprezentacja wyglądała jakby grała już 90min.

0910cebb16ddc983med.jpg

A tu plan na kolejne mecze ;p :
http://demotywatory.pl/3826376

hehe...
jaki fajny tamat nawet nie zauważylem :)

a to apropo temu to ja się pochwale ;)
byłem na meczu otwarcia polska-grecja
wrazenia nie zapomniane
podobało mi sie strasznie
generalnie to pierwszy raz byłem na tak dużym meczu

teraz idę w sobotę ;)

z naszej grupy na 100% wyjdzie rosja
tylko kto poza nimi?
wydaje mi się, że grecja
no ale zobaczymy

Powrót