• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wybór amplitunera max. 1200zł

Reakcji
0
Witam

Przymierzam się do kupna nowego amplitunera stereo, w miarę dobrze grającego. Kolumny to totem mite clone, ale może to się zmieniać, bo już zostałem poważnie wciągniety w diy.
Będzię grał w pokoju 12mkw, muzyka naprawdę różna, aż ciężko się określić.
Budżet to góra 1200zł , nie więcej.
Pewnie zaraz zostane obsypany pytaniami dlaczego amplituner a nie wzmacniacz.
Że tak napiszę źrobło dofinansowania ( rodzice) tego wzmagają
Amplituner musi też być nowy.
Ja stawiam na Yamahę RX-497 lub 397, znajdę coś lepszego w tej cenie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ;)

Ja posiadam Yamahę RX-797 - dałem za nią 1205 zł (na www.audiovideo.com.pl) - proś o marka, możesz dobrze wynegocjować cenę - sprzedają sprzęt z audio-klanu więc nie bój się o gwarancję, po zarejestrowaniu sprzętu na stronie masz 3lata...w marketach na necie jest dużo tańszych ale problemy z gwarancją - sprowadzane z Niemiec i później tam wysyłane w razie awarii (miałem tak z wcześniejszą Yamahą RX-361 - kupiona w max24)
Lepiej dać 100-150zł więcej a mieć możliwość wysyłki na reklamację w kraju :)
...wcześniej słuchałem HK w tej cenie, i jak dla mnie to Yamaha wymiata :)
solidnie zrobiona, duża moc no i jak dla mnie ładny wygląd :)
RX-497 różni się mocą i ma z innego tworzywa gałki. w mojej to aluminium a w tych niższych to nie wiem...
ogólnie dobry sprzęcik :)
polecam

Powrót