• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wybór amplitunerka

Reakcji
0
Witam , mam pytanko jestem w trakcie konczenia dwóch monitorków na sph 165kep +vifa Xt19TD. Potrzebuje do tego napędu- amplituner. Teraz pewnie padnie pytanie "po co ci amplituner do dwóch monitorków , nie lepiej porządny wzmak stereo ?"Otóz nie, chce zobaczyć co dokładnie prezentuje sobą sph 165kep po wygrzaniu a następnie dorobić do tego jeszcze dwa takie same moniotorki lub ewntualnie fronty na 2 X sph 165kep+vifaXt19TD,ale to juz jest zalezne od tego jak monacor bedzie sie sprawował.Dla niektórych ten pomysł pewnie bezdzie troche idiotyczny, no ale cóz takie miałem załozenia przy wyborze przetworników i zastosowania tego zestawu. Prosze o propozycje jakiegos amplitunera , na tyle dobrego zeby sph go nie zajechały ;-) , przedział cenowy to 1000-1300 , no ewnetualnie +- te 100zł

witam ja zakupilem jakis czas temu yamahe rx-v559, jest to naprawde dobry sprzet, wczesniej mialem kenwooda, ktory gral tez ladnie ale yamaha w dynamice i ustawieniach leje go niejednokrotnie, w jednym z czasopism widzialem opis chyba 7 amp, w tych przedzialach cenowych to ta wlasnie yamaha byla bardzo zachwalana. z tego co mi jeszcze kilka osob mowilo to marantz 4600 jest tez swietny ale nie mialem okazji go posluchac. ale decyzja nalezy do Ciebie :) ja jeszcze raz polecam yamahe

Ja również polecam amahe, mam model 630 czyli starszy ale wyższy.
Moja propozycje to kup starszy model z poprzedniej seri albo dwie w tył ale za to wyższy.
Poza tym gazetki i czytaj testy jednak to Yamaha kilka razy z rzędu dostałem nagrodę za najlepszy amplitunerek roku.

a ja polecam Harman Kardon AVR 130 :) mialem wczesniej yamahe 430... zjada ją na śniadanie i nawet nie popija :D

JA posiadam amplituner Pioneera VSX 416 5.1 nie narzekam na niego . Polecam go gdyz naprawde uzutkownik bedzie z niego bardzo zadowolony :)

bartekdg86, HK AVR-235... ...niestety cena jego to 2K z hakiem ale warto. Dzisiaj go sluchalem na roznych kolumnach... ...i to jest teraz moj jedyny cel... ...inne ampli odpadly na starcie.

bartekdg86, Onkyo nie cierpie bo ma niewdzięczną obsługe i menu.. zanim sie go nauczylem to minelo z 30 min... nie to co H/K (5 min) :] tak jak kolega wektor jestem zwolennikiem H/K oraz tak jak kolega przemo-lukas, NAD'a :]

Co sądzicie o ONKYO TX-SR 603E(s)?? Bardzo mi zalezy na waszej opini, poniewaz wybór amplitunerka to dla mnie duzy problem:-/, powiedzmy ze sie prawie zdecydowałem na ten napęd.Prosze o wasze sugestie .Czy wybrać cos innego??? . Ma on napedzić kino domowe na 4X monitorach (sph 165 kep +wifa ) + w przyszłosci centralny najprawdopodobniej na 2x sph 135 kep,noi oczywiscie subik ale jeszcze nie potrazfie okreslic na czym. pomieszczenie odsłuchowe to 12 m2.

Powrót