• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wybór kondensatora

a po co Ci to?? jak masz pozadne kable, akumulator i alternator to kond jest zbedny...

Jeżeli w przyszłości nie chcesz dokładać drugiego pieca albo coś to nie kupuj tego kondensatora, jest zbędny przy mocy 500W i dobrym zasilaniu.

Zaoszczędzone 250zł zainwestuj w dobry przód i ile nie masz.

kremat0r napisał:
Jeżeli w przyszłości nie chcesz dokładać drugiego pieca albo coś to nie kupuj tego kondensatora, jest zbędny przy mocy 500W i dobrym zasilaniu.

Zaoszczędzone 250zł zainwestuj w dobry przód i ile nie masz.

mam toyote corolle 98 1.6 jestem ciekaw jaki prad daje sam alternator w tym modelu da sie jakos to sprawdzic?

najlepiej poszukac specyfikacje producenta, zawsze mozesz sprawdzic napiecie na wylaczonym i wlaczonym silniku odpowiednio 12 i 13,8 mozesz podlaczyc sprzet i sprawdzic spadki napiecia. dobry alternator i aku rzedu 60ah powinien wystarczyc

hmm, bardzo mnie zastanawia to co piszecie. Mam u siebie zestaw ok. 500 RMS na suba + 4x125 RMS na przod i nawet z kondziorem 1 cala elektryka potrafila mi szalec a wcale nie dawalem na maxa. Mysle ze przy 500 rms kondzior juz jest wymagany.

PZDR
MatiP

P.S. Ja mam u siebie kondensatora VIBE

1000 rms a 500 to jest roznica... wiele osob nawet na tym forum ma 500rmsu bez konda i nikt nie narzeka... wszystko zalezy od alternatora i wydajnego aku i odpowiedniego kabla. Jak masz slaba instalacje to nawet 10F Ci nie pomoze. To jest kodensator on musi sie odpowiednio naladowac i tylko przy wiekszym poborze pradu wzmak pobiera z niego prad. Ale jesli masz slaba instalacje to po godzinie grania kond moze byc juz pusty a slaba instalacja nie da mu sie naladowac...

Dobrze postawiona instalacja gdzie jest dobry alternator i aku i odpowiednio grube kable powinny sobie poradzic z 500rmsu.

Powrót