Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ja tego GDM'a zasilałem jak zwykłego niskośredniaka bo jest szybki (z 15W TDA2030A) i zero uszkodzeń choć przy niskim basie wpadał w kompresję z powodu znacznego przekroczenia x-max.
Ten głośnik to kompromis jakościowy bo jest wielki i ma służyć do wiązania go z dużymi niskotonowcami, wyższe tony ma słabe ale niskie są bardzo dobre- co kto lubi.
Koledzy a co myślicie ma temat żebym na głośnik średnio-tonowy dał głośnik tonsila GDN 15/40/5 ale wersję 4 ohm?
4 ohm dlatego ponieważ zwiększy się efektywność ponieważ 8 ohm ma za małą. Chcę po prostu usłyszeć ładną średnicę. Proszę o porady..
Koledzy cały czas szukam głośnika średnio-tonowego. Przeglądałem bardzo dużo głośników ale jak już jakiś pasuje to ma za niską efektywność. Myślałem nad Dayton RS52AN-8 ale musiał bym go odciąć gdzieś w okolicach 800 Mhz to za dużo jak dla 30 cm woofera. Teraz poważnie zastanawiam się nad GDN-18-140-8-AWX. Cena nie za wysoka. Dobrze odtwarza pasmo 400-2500 Mhz?
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.