• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór przetwornika- Stx-15/100 ax vs Vistaton w170s

Reakcji
0
Siema. Zabieram sie do robienia podłogówek ale problem w tym bo nie moge sie zdecydowac jakie głosniki wybrac.

Pokój 12 m2 napede Yamaha ax530, muza to techno i rap.

Ja jakos bardziej przychylny jestem do stx"a ale prosze was o wyrazenie swoich opini.

Z góry thx.

Zależy ile masz kasy na przeznaczenie. Osobiście polecam Visatona, a jakie podłogówki zamieżasz robić 2drożne-2,5drożne-3drożne ?? W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na GG. No i jakie inne przetworniki. Pozdrawiam Ploter

eee, visaton niby lepszy od tego stxa ?
nie sądze...
Visaton przypomina mi starego tonsila, w negatywny sposób :)
STX bije go na głowe pod każdym kątem, średnica, scena...
Pawel S. napisał:
w podobnej cenie masz jeszcze http://www.akkus.com.pl/i...P〈=pl&dh=dt a do niego jest opracowana zwrotnica do wspolpracy z vifa XT
do vifki xt i tego taniego ushera wysokotonowego :P

Ja też W170S nie polecam, nie trzyma parametrów (przynajmniej moje), basu z niego nie ma zbytnio, a średnica co najwyżej przeciętna, w sumie to wolałbym od niego już nawet 18/120SW.

Mialem w170s i graly bardzo fajnie,kupilem je okazyjnie bo po jakies 65/szt .oplacalo sie.

Dzieki mkul ze mnie zrobiles w ...zostawiles na lodzie :!:

[ Dodano: 2007-05-06, 20:13 ]
Dodam ze mialem je w 18l@40 hz i bez suba mogly grac smialo,basu bylo sporo.
Niewiem mkul dlaczego ty nie miales (a buda 28l czy ile tam...)

Powrót