Tak, to są obniżone, ok 78 cm mają bez kolców. Stałem z robotą do czwartku, jednak na dzisiaj kolumny są skończone (w zakresie jaki zakładałem), w niedzielę o 17-18 zaczęły mruczeć

Powiem tyle że grają tak jak się spodziewałem, czyli dla mnie idealnie. Ja należę do osób "głuchych", ale powiem tak że pierwszy raz słyszę wszystko co bym chciał słyszeć. Na razie kolumny napędza kenwood kr-a5040, bo na uniampa się nie umiałem doczekać

a że taki pojawił sie za 230 na allegro to zainwestowałem i teraz nie żałuję. Razem gra to sobie całkiem przyjemnie.
Kolumny na razie w wersji roboczej, bez obróbki i oklejenia, to już w marcu/ kwietniu jak będzie ciepło na balkonie. Jutro dam fotki jak to na razie wygląda, dzisiaj nie dam rad bo aparat w robocie zostawiłem.
[ Dodano: 2009-02-04, 21:50 ]
Jednak dorwałem się wczoraj do aparatu, tak wygląda "produkt" w wersji 0,9, okleina w marcu kwietniu więc wtedy dam finalne fotki, obudowa pomniejszona w stosunku do projektu do 78 cm, jednak głębokości całkowitej 30 cm z komorą na dole 6 cm na jakieś obciążenie: