Jak wyżej . Prośba o propozycje średniaka do zestawu 3 drożnego. Obecnie gra u mnie Tang Band 1320sif. Może znajdzie się jakiś lepszy średniak niż TB za niewygórowaną cenę ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Raczej chłodne jak na "papierową" membranę, ale to na średnicy zaleta.Jakie brzmienie ma SB12 - ciepłe/zimne ? Jest w miarę detaliczny, czy jaki jest?
Nie posiadam.Może masz pomiar zniekształcen tego głosnika ?
A może DAYTON RS125P kosztuje około 170zł. Tylko nie wiem jak się ma do SB i TB.
Podepne się pod temat czy ten SB12 dał by rade w zestawie 3D z dużym głośnikiem niskotonowym i podziałem około 3-3,5 kHz z wysokotonowym?
Przed czy po filtracji...?Widac to tez po wykresach THD, sb15 wydaje sie byc na srednicy jednak lepsza niz 12cm.
Przed czy po filtracji...?![]()
Miałem SB12, słuchałem SB15 i jeżeli chodzi o średnicę to tu SB12 jest ciekawszyGeneralnie trzeba by kupic i przetestowac na wlasnych uszach
Z tego co mi wiadomo to SB12 nie ma juz tego super napedu co np sb15. Widac to tez po wykresach THD, sb15 wydaje sie byc na srednicy jednak lepsza niz 12cm.
Ktoś ma pomysł jak powiększyć otwór na głosnik np. z Fi 125, na np. Fi 150 zachowując podfrezowanie na głośnik?