• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór Trafa do Końcówki mocy z układami TDA7294/50

Reakcji
0
"Zalecany transformator 200W 2x22V" - jest to napisane na stronce.
Ale jeśli jeszcze nie kupiłeś tej końcówki to zajrzyj w ogłoszenia na naszej stronie, jest tam końcówka na lm4780
lub uni n tranzystorach ,obie są jakościowo lepsze od tda.

Nie nie ja już mam go wybrany wszystko ładnie pod niego zrobione znaczy obudowę i go biorę a opinie są różne ten powie że zarąbisty a tamten że do ....
Więc ten 200W 2x22V zastosować a moze trochę słabszy czy zrobić coś z tą zatrą ?

trafo z zatry się nie nadaje.
200W 2x22VAC
pamiętaj, że VA to nie to samo co W. (podczas kupywania transformatora)

Szukaj używanych traf EL napewno coś znajdziesz daj ogłoszenie na elce poszperaj na allegro napewno cos wpadnie:)

Zeby osiagnac pelna moc trafo 2x24V choc mniesze napiecie to mniejsza moc i zawsze bezpieczniej wiec jesl itwoje trafo nie ma wiecej niz 2x24V dla glosnikow 4omowych to bedzie ok. Twoje trafo jak najbardziej sie nadaje! Z tym ze do glosnikow 8omowych, moze wytrzyma 4omowe ale trzeba sprawdzac czy sie nie zagrzeje. Choc na tym trafie moze ze 2x50W/4omach bedzie wiec nie powinno byc problemu z trafem.

ten ts90 ma o ile dobez pamiętam 19VAC z niewielkim hakiem. Nadaje się ale moc będzie pewnie 20-parę watów 8om .

Dzięki za odpowiedzi skorzystam ;]

Dla ułatwienia Końcówka ma grać z głośnikiem SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.PC , który jest już w drodze do mnie

Zeby osiagnac pelna moc trafo 2x24V
tadek wytrzyma +-40VDC
no właśnie, czemu podali takie niskie napięcie na wtórnym w advenceelectronic...
ten ts90 ma o ile dobez pamiętam 19VAC z niewielkim hakiem
przecież jest napisane TS90/16 (16VAC) :)
da nam to poniżej 22VDC i tak:
22WRMS @8ohm
40WRMS @4ohm
dla wersji MONO!
Teraz chłopaki podzielcie to na dwa dla stereo.
jak podmontujesz tego TS90 to i tak szybko go zmienisz.

SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.PC
HHAHAHAA ale żeś teraz dofasolił :D

Starczy,niestarczy...Trafo musisz kupic,nie wiem czy jest sens przeciażac tego ts90 ale jak tam chcesz.

Ale ja nie chcę przeciążać tej Zatry
A w trafo się zaopatrzę nowe czy używane
Myślę że Temat można zamknąć Dziękuję za wszystkie przydatne informację..

Powrót