• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór Trafa do Końcówki mocy z układami TDA7294/50

Reakcji
0
"Zalecany transformator 200W 2x22V" - jest to napisane na stronce.
Ale jeśli jeszcze nie kupiłeś tej końcówki to zajrzyj w ogłoszenia na naszej stronie, jest tam końcówka na lm4780
lub uni n tranzystorach ,obie są jakościowo lepsze od tda.

Nie nie ja już mam go wybrany wszystko ładnie pod niego zrobione znaczy obudowę i go biorę a opinie są różne ten powie że zarąbisty a tamten że do ....
Więc ten 200W 2x22V zastosować a moze trochę słabszy czy zrobić coś z tą zatrą ?

Szukaj używanych traf EL napewno coś znajdziesz daj ogłoszenie na elce poszperaj na allegro napewno cos wpadnie:)

Zeby osiagnac pelna moc trafo 2x24V choc mniesze napiecie to mniejsza moc i zawsze bezpieczniej wiec jesl itwoje trafo nie ma wiecej niz 2x24V dla glosnikow 4omowych to bedzie ok. Twoje trafo jak najbardziej sie nadaje! Z tym ze do glosnikow 8omowych, moze wytrzyma 4omowe ale trzeba sprawdzac czy sie nie zagrzeje. Choc na tym trafie moze ze 2x50W/4omach bedzie wiec nie powinno byc problemu z trafem.

ten ts90 ma o ile dobez pamiętam 19VAC z niewielkim hakiem. Nadaje się ale moc będzie pewnie 20-parę watów 8om .

Dzięki za odpowiedzi skorzystam ;]

Dla ułatwienia Końcówka ma grać z głośnikiem SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.PC , który jest już w drodze do mnie

Zeby osiagnac pelna moc trafo 2x24V
tadek wytrzyma +-40VDC
no właśnie, czemu podali takie niskie napięcie na wtórnym w advenceelectronic...
ten ts90 ma o ile dobez pamiętam 19VAC z niewielkim hakiem
przecież jest napisane TS90/16 (16VAC) :)
da nam to poniżej 22VDC i tak:
22WRMS @8ohm
40WRMS @4ohm
dla wersji MONO!
Teraz chłopaki podzielcie to na dwa dla stereo.
jak podmontujesz tego TS90 to i tak szybko go zmienisz.

SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.PC
HHAHAHAA ale żeś teraz dofasolił :D

Starczy,niestarczy...Trafo musisz kupic,nie wiem czy jest sens przeciażac tego ts90 ale jak tam chcesz.

Ale ja nie chcę przeciążać tej Zatry
A w trafo się zaopatrzę nowe czy używane
Myślę że Temat można zamknąć Dziękuję za wszystkie przydatne informację..

Powrót