• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór wzmacniacza

Reakcji
0
Witam szanownych forumowiczów,

proszę Was o pomoc, ponieważ nadszedł czas zakupu wzmacniacza, który ma zasilić monitory na Usherach. Lubię grę neutralną, ewentualnie z lekkim ociepleniem. Dodam, że jestem słabo osłuchany, proszę więc o jakieś typy aby przynajmniej zawęzić grono do kilku modeli.

Pieniądze w budżecie przewidziane na ten cel: 700zł (nie trzeba mnie uświadamiać, że za te pieniądze nowy nie będzie ;)).

Pozdrawiam.

Może jakimś cudem wyrwiesz AX-900 yamahy, do tego dochodzi kilka wysokich modeli AKAI, mało znane a jednak solidnie wykonane i tanie... Coś z marantzów też by się znalazło(były kiedys zapodane na forum modele, poszukaj bo były podobne tematy już)

Jak wyrwiesz w tych pieniądzach Marantz PM 68 to się nawet nie zastanawiaj. Świetny piecyk, a neutralność jest chyba jego głowną zaletą. Marantz PM 7000 to dokładnie ten sam model, tylko w ładniejszej obudowie

Rotela darował bym sobie, Rotel ma ciekawe końcówki mocy ale nie w tej cenie

Jak wyrwiesz w tych pieniądzach Marantz PM 68 to się nawet nie zastanawiaj. Świetny piecyk, a neutralność jest chyba jego głowną zaletą. Marantz PM 7000 to dokładnie ten sam model, tylko w ładniejszej obudowie

A coś z tańszych modeli? PM 7000 widzę od 1000zł? Albo pytanie z drugiej strony: czy warto dać np. 1100 za PM 7000? :)

A coś z tańszych modeli? PM 7000 widzę od 1000zł? Albo pytanie z drugiej strony: czy warto dać np. 1100 za PM 7000?

Akurat jak pisałem tego posta był na allegro PM 68 za 650zł i widocznie poszzzzedł do ludzi. Ja za swojego PM 7000 dałem chyba 1100-1200zł. W porówananiu do pm68 to jest trochę różnica cenowa nie powiem, a tyle że ładnie wygląda. Ja tam jednak nie żałuję, że go kupiłem

Powrót