• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór wzmacniacza

Reakcji
0
Poszukuję wzmacniacza tak do 400zł.
Najlepiej gdyby miał:
-1kanał, lub
-2(możliwość mostkowania w 1) kanały, lub
-3 kanały(albo 4 z możliwością zmostkowania minimum jednego), z tym, ze jeden powinien być mocniajszy.

Zaproponujcie mi coś godnego uwagi, bo kupowanie z allegro "na czuja" jest nieco kosztowne i podobne do rosyjskiej ruletki- albo zagra, albo nie ;]

Chodzi mi odpowiednio o:
1 monoblok do woofera, lub

stereo z możliwością mostkowania- narazie napędzał by subwoofer a w przyszłości głośniki w powiedzmy półce(jak kupie sobie coś mocniejszego do subwoofera), lub

3 lub 4 kanały- zmostkowany do subwoofera+ 2 na głośniki w pułce; takie połączenie w.w rozwiązań.

Ok priorytetem jest wzmacniacz stereo z możliwością mostkowania.
Moc czy jakość? a może istnieje jakiś kompromis pomiędzy tym( dość mocny i dość dobry w tej kategorii cenowej :P)?

Jeśli jest ci narazie potrzebny tylko stereo z możliwością mostkowania to dorzuć te 69zł i weź 1502. Napewno ci wystarczy

Pawel S. napisał:
GeTaS, chyba poczatkujacy jestes...
GeTaS napisał:
2 na głośniki w pułce
:???:
napisz dokladnie jaie to glosniki bo jeszcze niewiem jakie moce szukac. czy jeszcze niemasz glosnikow?
Paweł a co stwierdzenie " początkujący jestes" wnosi do tematu?
W CA nie siedze, a chce mieć coś mocniejszego niż zwykłe radio w samochodzie.
Moim hobby jest terrarystyka i nie muszę wiedzieć wszystkiego :P
No tak troche "ugryzłem temat akustycznego nagłośnienia" , ale to nie to samo co CA :mrgreen:
Chcę wysłuchać waszej opinni bo te napisy na allegro" NAJPOTĘŻNIEJSZY"... najlepszy itp są bez sensu i nie będę kupować w ciemno :P

Głośnik mam gms 9300 w obudowie BP 4th :P Ale w przyszłości będzie to coś więcej :P Narazie chcę wzmacniacz DO (a nie + kilka dziesiąt zł)400zł

Dzięki za linki ;) jest w czymś wybierać.
Wracając do tej półki: miałem na myśli nie tylko głośniki montowane w półkę ale te poza subwooferem. Wiecie takie przeoczenie.

http://www.allegro.pl/item321589059_pulsar_1xl.html ile ten może mieć naprawde watt dla 4R?

http://www.allegro.pl/item318992053__carpower_hpb_1502_wys_gratis_gwarancja.html chyba na tego się skuszę. Co wy na to?

W ostateczności mogę kupić coś takiego w mieście- łatwiej z reklamacją jbc. ;]
http://www.allegro.pl/item316898746_monoblock_uzywany_blaupunkt_gta_1350.html

jeśli cp to tylko nowa seria power - jest teraz jeden na allegro conajmniej, cena - 400zł więc atrakcyjna i mieszcząca się w budżecie, nowy z gwarą , o klasę lepszy od cp1502.

MacAudio Pulsar 1XL
Mono Verstärker - 1x1250 W max. Ausgangsleistung - 1x400 W RMS an 4 Ohm - 1x600 W RMS an 2 Ohm - 2 Ohm stabil - brückbar - Tri-Mode fähig - regelbarer Hoch-/ Tiefpass - Fernbedinung - Abmessungen: 286x330x50 mm
GeTaS napisał:
chyba na tego się skuszę. Co wy na to?
no ale ni uzywany - napisz do irka. on mial dojscie do tanich
GeTaS napisał:
W ostateczności mogę kupić coś takiego w mieście- łatwiej z reklamacją jbc. ;]
no na suba moze byc

Powrót