• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wycinanie otworów w polakierowanym fornirze.

Reakcji
0
Cześć mam skończone kolumny diy Altus 300. Ofornirowane i polakierowane lakierem bezbarwnym. Chciałem wyciąć jeszcze otwory na rączki po bokach. Powiedzcie mi czy taka operacja jest możliwa bez porysowania kolumn. Chciałbym wycinać wyrzynarką do drewna. Ewentualnie ponawiercać blisko siebie otwory i jakimś pilnikiem piłować. Wg. mnie powolutku by jakoś to wyszło. Macie jakieś propozycje jak to bezawaryjnie zrobić :D?

Przy dobrym nozyku to wyrzynarką z skokiem ciencia w dół (a nie standardowo w gore) powinno sie udać. Pamiętaj aby dobrze zabezpieczyć powierzchnie.
Jak jest grubo twardego lakieru to istnieje ryzyko jego odpryskiwania.

Nie na temat...
Pewnie będą bardziej "estradowe", jeszcze speakon i jazda...

Do autora - Altusy to nie estradówki i powinny grać w domu, wtedy uchwyty są niepotrzebne i tylko oszpecą wygląd (zresztą ja bym ich nawet do domu nie robił).

Powrót