• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wycinarka laserowa - kto chetny na detale?

konkretnego terminu nie podam
do konca wrzesnia macie czas
ale dzisiaj dowiedzialem sie ze jest spore oblozenie na lasery wiec to moze potrwac (realizacja a nie przyjecie zamowienia)
tak wiec najpozniej do np 10. wrzesnia chcialbym zebyscie mieli juz zrobione rysunki

ploter napisał:
Corel Draw 9 ma możliwość w zapisie pliku DXF (plik AutoCad)
tak wiec albo sciagaj jakis inzynierski program albo dawaj pozadnie zwymiarowany rysunek np w PDFie

co do kosztow to przy malej kwocie zaloze ze swoich i pozniej bede zbieral nalezanosci (wole nie meczyc kierownika pierw o wycene zebyscie pozniej sie nie rozmyslili :P )

za przerobke rysunkow bede kasowal dodatkowo :twisted:

do konca wrzesnia jestem tam na stazu
ale nie wiem czy pozniej bedzie mi sie chcialo tam chodzic po odbior tego :P

Pawel S. napisał:
ir0nhide napisał/a
Wspominałeś coś w innym temacie że projekt cyrkla już jest mógł byś zaprezentować ?
dopiero pokaze prototypy

ir0nhide napisał/a
Bo ja chyba będę chciał takiego według własnego widzi-mi-się (przypasowując do stopy swojej frezarki...)
zanim zamowie wieksza ilosc to zrobie w tym rozeznanie ;)

Pawel S. napisał:
panowie, miesiac sie konczy a ja mam dopiero rysunki od yoshiego :P

No a ja wciąż czekam na ten prototyp .... nie mogę kupić w ciemno czegoś co później może mi się nie spodobać :razz:

Co ze znaczkami diyaudio.pl? I jaki koszt blaszki pod terminal w standardowym wymiarze? Na obie rzeczy chętnych byłoby kilku.

prototypy cyrkli wykonam dopiero jak bede mial kase. jak przetestuje to zdecyduje ktora wersje wykonac i zamawiam ok 50szt (zaleznie od kosztow)

amdr napisał:
Co ze znaczkami diyaudio.pl?
wczesniej wklejalem zdjecie - takie logo mam na kompie i takie mozna zrobic

o cene nie pytajcie bo nie mam pojecia
kolega robil je za 7zl/szt

Jeśli cena aż tak atrakcyjna, to proponuję zrobić listę, sam wezmę chętnie ze 4szt do przyszłych konstrukcji, taka blaszka to rarytasik ;)

Według mnie 7zł/szt to żadna atrakcja, wiadomo że może wyjść taniej przy dużej ilości, też bym dziabnął 6 sztuk pod powstające kino domowe, ale 50zł za same znaczki to by było zdecydowanie za dużo. Wstępnie bym się pisał na 6 sztuk znaczków i 3 terminale metalowe z logo, oczywiście wszystko zależy od ceny.

albo dajesz projekt albo nie rob zamieszania
nie mam czasu zeby zajac sie czyms takim (narazie)

jezeli takie same jak na zdjeciu to mozna zamowic bo projekt gotowy. tylko nie wiem czy kazdemu spodoba sie taki uklad

w poniedzialek zamawiam prototypy cyrkli
tak wiec za tydzien chcialbym zrobic wieksze zamowienie
a nadal mam jeden projekt :P

Pawel S. napisał:
w poniedzialek zamawiam prototypy cyrkli
tak wiec za tydzien chcialbym zrobic wieksze zamowienie
a nadal mam jeden projekt :P

Szkoda bo dopiero w poniedziałek dostane terminale z polinku

a nie znam ich wymiarów

chyba że ktoś ma zwymiarowane te podkładki plastikowe z tymi rowkami ?

http://rabu-acoustics.dk/kabinet-tilbehoer-36/terminaler-38/c-gn-9-26-bp1g-181.html

a jak mam oznaczyć grawerowanie czy tylko naniesienie tekstu ?
DSC_8958.jpg

Czy jakbym zrobił rysunek techniczny to wrzuciłby mi ktoś do Cad'a?
Ma to być przód do Unitra Tosca 303

nowy1 napisał:
na osobnym PDFie zaznacz co ma byc ciete a co grawerowane. chlopaki w programie wybieraja co ma byc grawerowane. geometria bez zmian

Pawel S. napisał:
nowy1 napisał:
na osobnym PDFie zaznacz co ma byc ciete a co grawerowane. chlopaki w programie wybieraja co ma byc grawerowane. geometria bez zmian

litery będą wypełnione ??

czy sam kontur ?

Pawel S. napisał:
nie mam pojecia - chyba da sie to wybrac
ale musialbym chlopakow tam wypytac

jeszcze cie pomęcze czy też frezują bo mam do zrobienia

takie cuś

takie okienko i frez do okoła

Powrót