Yoshi_80
Pan Paweł
Pawel S., spoko teraz to już mi się nie śpieszy :mrgreen:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
:mrgreen: | ![]() |
no tylko że... skąd ja mam wiedzieć ile będzie ważył kawałek mosiądzu o wym. np. 25x38cm/gr.1mm :???:Pawel S. napisał:mosiadz to ok 40zl/kg - policz sobie
Ciężar właściwy mosiądzu waha się w granicach 8400 - 8700 kg/m3 (znalezione w sieci, z pewnością ciężar zależy od składu fizycznego bo jednak poszczególne stopy różnią się procentową zawartością poszczególnych metali). Tylko, że nawet przeliczenie wagi gotowego elementu wprost nie da Ci ceny konkretnego wyrobu bo dochodzi tutaj jeszcze odpad materiału i sama robocizna, która przy małej ilości i wadze gotowych elementów może mieć decydujący wpływ na ich cenę.ir0nhide napisał:no tylko że... skąd ja mam wiedzieć ile będzie ważył kawałek mosiądzu o wym. np. 25x38cm/gr.1mm
tombak to mosiadz :mrgreen:ir0nhide napisał:(BTW: głównie to po głowie chodzi mi Tombak ale z dostępnością nie za dobrze to muszę zadowolić się mosiądzem )
jezeli masz gotowy rysunek to moge dac do wyceny. ale byle to cos powaznegodabyl napisał:Pawel, rozumiem, że można do Ciebie wysyłać, że tak powiem, zapytania ofertowe?
dzięki Paweł szukałem tego, ale widocznie za słabo szukałem...Pawel S. napisał:ir0nhide, tutaj masz kalkulator http://avanti-metale.pl/
No wiemPawel S. napisał:tombak to mosiadz :mrgreen:
tylko o odpowiednim skladzie pierwiastkow stopowych![]()
Jak cienki ? bardzo cieniutki ? (mam gdzieś kawałek arkuszu blaszki alu nie pamiętam dokładnie gr. ale z okl. 0,5mm.scythe1123 napisał:Pawel S., dla mnie kawałek 6x18 cm cienkiego alu ewentualnie blachy by się przydał![]()