• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wycinarka laserowa - kto chetny na detale?

myslę,ze warto nad lub pod otworami gniazd umieścić oznaczenia "+" i "-". co ułatwi rozpoznanie gniazd w przypadku ich metalowych wersji kiedy to jedynie cienki pasek(pierścień ) informuje o typie wejścia (gorace-masa).

Można.... jeśli masz od razu możliwość wyfrezowania.. w przypadku wycinania na wylot masz nieszczelną obudowę w tym miejscu.... ja nie mam możliwości wyfrezowania ale mam terminale w kolorach: biały masa; czerwony żyła gorąca. Więc co kto chce ;)

zdecydowanie nie grawerka tylko wypalić na wylot(nie musi to być duże aby było czytelne).W przypadku tej ścianki tylnej,którą prezentujesz na fotkach wystarczy wywiercić otwory o kształcie okręgu o odpowiedniej średnicy w obudowie i odpowiednio niżej-wyżej oznaczenia + i - tak aby uniknąć wspomnianej nieszczelnosci(nie musi to być otwór o wymiarach niemal że płytki maskującej-mocujacej gniazda).Grawerka po laserze (no przynajmniej ta którą miałem okazję ogladać ) jest mało widoczna,niekontrastowa z pozostałą częścią materiału(nierdzewki).

Lasery do cięcia metalu mogą grawerować, problem w tym że jest to grawerka "techniczna" a nie ozdobna. Jeżeli chodzi o jakośc takiej grawerki, to jeżeli operator maszyny zrobi przed cięciem parę testów grawerowania i odpowiednio maszynę ustawi to wychodzi całkiem nieźle. Dobrze taka grawerka wychodzi na stali, gorzej na aluminium. Jeżeli chodzi o cięcie liter to trzeba wziąć pod uwagę to że ich grubośc nie może być mniejsza niż grubośc blachy, inaczej będzie problem z jakością.

Zapytam i dam znac

---------- Post dodany o 17:20 ---------- Poprzedni post o 17:08 ----------

Do konca tygodnia podobno zrobi. Ma bardzo duzo roboty na laserze

mam panele ;)
cyrkle podobno we wtorek
w poniedzialek dowiem sie o lakierowanie - moze bedzie sie oplacalo dac wszystkie

panowie, prosze o potwierdzenia adresow

zakladam ze blachy wysylam na adres z przelewu
jezeli tak nie jest to prosze to wyraznie zaznaczyc!
jezeli adres taki sam jak w przelewie to mile widziane potwierdzenie ;)

z braku czasu jutro odwiedze lokany zaklad gdzie maluja proszkowo

przepraszam wszystkich zainteresowanych ale z powodu pewnych problemow wysylki sa opoznione :/
mam nadzieje ze od przyszlego tygodnia zaczne wsyzstko wysylac

za lakierowanie proszkowe zawolali mi wstenie ok 5zl/szt
ktos chetny?

jak nie to od czwartku powinienem to rozsylac

Powrót