• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wykończenie suba!Jakie?

• Autor wątku Autor wątku bass
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!
Przed świętami zaczełem budować suba 5 z kolei :cool: chodź ich tu wszystkich niepokazałem i mam taki problem czym go okleić?Wszystkie moje suby są oklejone wykładziną na kolumny itp a ja chcę coś teraz innego myślałem nad fornirem ale strasznie drogi u mnie w stolarskim potem przyszła myśl o okleinie i nadal się nad nią zastanawiam i mam kilka obaw:odklejanie się okleiny, złe przyklejenie jej, to więc co wybrać?

Polecam fornir, nie patrz na cenę, fornir to nie okleina, wytrzyma o wiele więcej.

Gdy dasz mniej, będziesz miał okleinę, która zaraz się zniszczy :P

nie patrz nawet na okleine, powierzchnia pod nia musi byc idealna bi inaczej bedzie wszystko widac po za tym rogi i laczenia no i kilka przemeblowan i juz bedzie odchodzic z dolu stanowczo polecam fornir mimi ze drozszy ale wart swego :wink:
Pozdrawiam!!

fornir drogi ?
za 10zł /mkw masz już naprawdę bardzo ładny fornir o dużej szerokości z dobrego gatunku drewna.
Do tego lakier i gotowe.
Z okleiną bawić sie nie polecam, a wykładzina w domu wygląda mega beznadziejnie :|

kiedys porownalem koszty forniru i okleiny. zeby wszystko bylo OK to koszt miedzy tymi 2 sposobami roznil sie tylko kosztem lakieru do drewna :P tak wiec jak widzisz za 20-30zl wiecej masz wykonczenie ktore nadaje klase sprzetowi i sporo wieksza trwalosc...

a co do ceny forniru to zobacz w innych zrodlach - ja teraz za 45zl kupilem egzotyczny fornir na kolumny ;)

przydal by sie teaz jakis podklad przed lakierem jezeli nie chcesz zeby fornir pociemnial ;)

Czyli jaki podkład?I mam pytanie robię obudowe na wzmak tda7294 i mam takie ładne drewno jak się uda to zrobię zdjęcie chciał bym dać je na boki obudowy tylko niewiem czy niebędzie się wyróżniało od suba? :roll: Bo szkoda dawać na nie fornir chyba tylko przejade bejcą!

ciekawy efekt wychodzi gdy użyjesz :

fornir
bejca acetylenowa czarna
podkład polimerowy firmy IRIS
lakier polimerowy półmat firmy IRIS

(klejone na moment i lakierowane natryskiem )

Powrót