• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wymiana cewek - Usher YS-13225W-XP

Reakcji
0
Mam parę tych wooferków Ushera z podmiany z fabrycznych S-520. Dostały trochę za dużo czadu na imprezie u kolegi.
Udało mi się je rozebrać, bez naruszenia membrany. Musze dobrać cewkę i dolny resor.
Nota katalogowa mówi, że średnica cewki to 25mm a te które przejrzałem na allegro mają trochę więcej:
http://www.allegro.pl/item784034793_nowe_cewka_cewki_tonsil_gdn_16_30_16_15_26mm.html

Najlepiej byłoby się pewnie wybrać na Wolumen i coś dobrać.
Czy faktycznie sa takie rozbieżości w wymiarach? Mam nadzieję, że nie będą na tyle niestandardowe, żeby nie bylo do nich zamienników :neutral:

a zagladales do STXa?
zazwyczaj rozmiary sa standardowe i powinny pasowac - zmierz swoje cewki a nie patrz w note

Niestety cewki są rozbebeszone. Też wydaje mi się, ze nie powinny się zbyt mocno różnić.
Mam nadzieję, ze uda mi sie coś dobrać. Chcę ich użyć jako basowce do kompletu z szerokopasmowcem w małych monitorach.

Powrót