A no tak, zapomniałem że to mieszkanie. [emoji6]Pobor pradu, mowa oczywiscie o plycie grzejnej w ktorej elementem grzewczym jest spirala z drutu
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A no tak, zapomniałem że to mieszkanie. [emoji6]Pobor pradu, mowa oczywiscie o plycie grzejnej w ktorej elementem grzewczym jest spirala z drutu
Dlatego takich się nie kupuje. Tylko indukcyjne. Taka sama sytuacja jest z piekarnikami. Poza tym grzałkowe tyle prądu biorą że liczniki zaczeli wymieniać na cyfrowe. Siła odśrodkowa tarcze obrotowe wyrywała.
Zależy, moją się montuje na 2 fazy (sic!) A jak jeden palnik ma 2kW, masz cztery palniki, to co ci da ten gruby drut, jak masz bezpiecznik w mieszkaniu max. 16-20A?Spokojnie można montować indukcje na 1 fazę
Używałem właściwie wszystkich typów i w mojej opinii "użytkowo" gazowa jest najlepsza do normalnego gotowania. Jedyny minus gazówki to cięższe mycie, niż gładkiego blatu szkła
Ja przymierzam się do: https://solgaz.eu/plyty-gazowe/