• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wymiana radia - prosze o rady i porady :)

Reakcji
0
Planuje w najblizszej przyszlosci zmienic swojego pioneera 4700mpb zmienic na takie:
1. Pioneer DEH-P6800MP > allegro > 850,00 zł
2. Alpine ALPINE CDA-9851R >allegro 895zl

Co lepsze bedzie?Mam 1 wyjscie RCA,chce conajmniej miec 2. Poza tym chce miec mozliwosc sterowania subem(Es250)...Nie ukrywam,ze pioneer ma tez dostepne fajne pilociki na kierownice cdsr100, o ktorym tez mysle...moze alpine tez maja ?
Co bedzie lepsze z tych 2? A moze w ogole cos zupelnie innego?
Moze jakis Clarion,ale zew. mi sie jakos te radia nie podobaja :P A chcialbym oko tez czyms nacieszyc :)

Pewnie , że fajnie popatrz na inne modele ten jest najbardziej cywylizowany, poza tym Nakamichi GRA a nie wygląda.
A dla mnie Alpine ewentualnie Clarion pionek odpada i cała reszta.

800 na radyjko to dla mnie duża suma za 500-600 znajdziesz cos naprawde fajnego a reszte kasy zainwestuj w pozadne markowe glosniki ( przod zestaw separowany 16cm i wysoki i sub do bagaznika) i w pozadny wzmak

Domino, ale ja juz mam wszystko:)
Przod: Hertz Esk 165 System
Tyl: Esk 130 System
Sub: Es 250
Wzmak: Monacor HPB 604.
Przod i sub z wzmaka zasilone.
Chce zmienic radio zeby miec sterowanie do suba i 2 wyjscia RCA :P

magik, widze ze nie tylko 206club.net :)
No wiec muza to glownie tekno, dance...czasami rock ale ostatnio b.zadko.
Troszeczke radyjko....Mahik-glownie to sety DJ_Weeda :)
Pozdro od klubowicza dla klubowicza :)

KwAsior, łojej.. :) nawzajemnie.. :)
do rocka bym polecił beckera monza. fajnie gra i nie szczędzi basu.
do tekna wziąłbym alpinkę, nakamichi też może być ok.
wybierałbym pomiędzy tymi dwoma markami.

[ Dodano: 2006-02-18, 14:22 ]
Chce zmienic radio zeby miec sterowanie do suba i 2 wyjscia RCA :P
becker ma na suba jedna czinczę.. :)

coś z cda 78** lub cda 79**

np. cda 7873 lub cda 7876.
lub naka. nówki za tyle można kupić.

To jakies starsze modele?
CDA-9851R bylby dobrym wyborem z tej nowszej serii?CDA-9812RB ten mi sie zew.bardzo podoba :) Ale dosc drogi ... do srebrnej konsoli w pugu by pasowal :)

zmienilem niedawno radio z kenwooda z jednym wyjsciem na wzmaka bez sterowania subem na alpine cda 9847r naprawde zwarjowalem bardzo duza roznica

Powrót