• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wymiana wzmacniacza

Reakcji
0
Witam

Po 5 latach użytkowania sprzedałem Technicsa SU-V570 (skubany ani razu mnie nie zawiódł :D )

Chciałbym coś mniej prądożernego i grającego lepiej jakościowo.

Na chwilę obecną miało by to grać pod 2-way na ARN 150 i ARV 104.

Jakieś propozycje ? Powiedzmy, że w kwocie 400 - 500 ?

chcesz usłyszeć inny dzwięk?
to zmień kolumny a nie wzmacniacz hehehe :)
albo to i to. Wszystko oczywiście DIY, a gwarantuje ci, że rzecz zrobiona przez ciebie samego bedzie najlepszą na świecie :)

El_liero napisał:
to zmień kolumny a nie wzmacniacz hehehe :)

Zależało mi aby kupić coś innego niżeli ten technics, jego prądożerność mnie wykończyła psychicznie :mrgreen: A i tak nie chwalił się dobrą opinią wśród użytkowników.

Chyba nie chcecie mi powiedzieć, że nagle technicsy stały się nie zastąpione ?

Nie, raczej chodziło o to, że większą różnicę usłyszysz po wymianie kolumn niż wzmacniacza :wink:

Za taką kwotę można złożyć samodzielnie coś bardzo dobrego ze wzmacniaczy. O ile Diy w tym przypadku wchodzi w grę.

Ja ci polecę Fisher Ca-660-na darlingtońskiej hybrydzie STK0040 ma naprawdę "inne" brzmienie- sam mam go i monitory na 16/50 z sc10n. Nie wiem czy go gdzieś dostaniesz bo to naprawdę rzadko spotykany sprzęt-ale godny polecenia. :grin:

Powrót