• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wyswietlacz w radiu podczas słuchania muzyki przygasa

Reakcji
0
Witam mam taki problem wszystko oki radio jest nowe cos takiego http://allegro.pl/nowosc-neway-radio-3-cale-cd-dvd-divx-sd-usb-av-i1777866728.html i mecyz mnie fakt ze przy glosniejszym słuchaniu muzyki tzn gdzies 75-85% mocy wyswietlacz przygasa a ponadto przy wlaczonym kierunkowskazie tez mryga wraz z kierunkowskazem. Czy pomoze zastosowanie małego kondensatora. jesli tak to jaka pojemnoc a moze macie jakies lepsze propozycje.

Jeśli instalacja do radia jest fabryczna i nic nie było grzebane, to podłącz najpierw masę na krótko z aku, jeśli nadal będzie ten problem, to podłącz również plusa, jak i to nie pomoże to jedź do jakiegoś warsztatu.

daewoo Matiz :P instalacja chyba orginalna bo kostka była orginalna i kupiłem przejsciowke na iso. Co do tych kierunkow to zauwazylem ze jak stalem chwilke na awaryjnych i na 30% glosnosci to wyswietlacz zauwazalnie mrygal razem z kierunkowskazami oki w przyszlym tygodniu podepne na krotko. Dzieki za pomoc i mam nadzieje ze wasze porady okaza sie przydatne

a światła nie przygasają jak masz awaryjne włączone, może walnięty aku, albo regulator napięcia

to na wyłączonym silniku zobacz jakie masz napięcie na aku. Poza tym to radio pobiera już trochę prądu + światła + w ciepły dzień wentylator silnika, i nie wydala zestaw alternator + akumuliator. Ew. wiem że przy takich radiach wymagane jest podłączenie kabla illumination.

jak go podlaczysz to podswietlenie bedzie reagowac na wlaczenie swiatel

sprawdz mase na kostce od kierunkowskazow
i sprawdz czy do radia jest osobny bezpiecznik

Powrót