• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz - 250zł

Reakcji
0
Witam.
Miałem w życiu wiele różnych wzmacniaczy, ale nigdy nie miałem takiego naprawdę dobrego... Były to Unitry WS432, WS311D, WS301S, PA1801, Tosca 303, AT9100, 5102 i (o zgrozo!) Technics SU-V500... Teraz został mi z tego tylko AT9100, który niebawem planuję sprzedać. Do czego zmierzam. Chcę kupić dobry wzmacniacz, żebym nie musiał sobie wmawiać że sprzęt dobrze gra, tylko żeby po prostu tak było. Nie chciałbym kupować wzmacniacza "na chwilę", i za miesiąc zmieniać. Z kasą marnie, jak u każdego gimnazjalisty, 250zł jestem w stanie przeznaczyć. Czytałem wiele podobnych tematów tutaj i na innych forach. Im dłużej to czytam, tym mam większy mętlik w głowie. Jedni polecają jakiś wzmacniacz, drudzy odradzają polecając inny i tak w kółko.

Kolumny to GDN20/40 i GDWK9/40 w 15l, zwrotnica to kondensator 4,7uF na GDWK. Te głośniki wiele mocy nie potrzebują, jednak w przyszłości na pewno będą inne, bardziej prądożerne. Wolałbym teraz nie wykorzystywać w pełni wzmacniacza, niż później narzekać na brak mocy.

Muzyka jakiej słucham to głównie rock/metal. Czasem jakieś discopolo, DnB, techno, itp. Preferencje? Dymaniczny, czysty dźwięk. Jak to mówią "z wykopem". Mocna stopa też mile widziana :P Najlepiej na tranzystorach. Da radę?

w marzeniach może da, nie wiem co ci się nie podoba w unitrach "...Dymaniczny, czysty dźwięk..." ja posiadam pw 9010 i na dynamike i czystość dźwięku nie narzekam, a poza tak nie docenianą unitrą nic w tej cenie nie dostaniesz

---------- Post dodany o 00:47 ---------- Poprzedni post o 00:45 ----------

a generalnie z doświadczenia wiem że eksperymenty z yamahami i technicsami kończą się powrotem do prl-u

Też myślałem żeby polecić tą yamahę, ewentualnie upolować ax-500. Do 250zł da się coś fajnego wyrwać czasami. Do rocka właśnie szukał bym czegoś w Yamahach lub w NADach ale tu do 250zł nie ma zbyt wielkiego pola do popisu

Mialbym Yamahe A520 jakby autora watku interesowalo. 250zl, zaraz porobie jej zdjecia bo i tak pojdzie na allegro

Tak na szybko dwa zdjecia. Niwielkie plamy na froncie sa od czyszczenia przed chwila. Musze zrobic formata i dopiero zrobie lepsze zdjecia..
Minimalne slady uzytkowania posiada na kantach, ale generalnie na polce prezentuje sie ok i uchybien nie widac.

Wstępnie jestem chętny. Pierwsze muszę sprzedać AT i wtedy dopiero będę miał całą kasę. Chyba, żeby wcześniej mi wpadło trochę grosza.

---------- Post dodany o 22:13 ---------- Poprzedni post o 16:13 ----------

dolphin123, poszło PW

Powrót