• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz/Amplituner z OUT SUB

Reakcji
0
Witam

Potrzebuje wzmacniacza lub amplitunera (nie robi to żadnej różnicy) z wyjściem na suba'a. Przeszukiwałem allegro ale nic ciekawego nie znalazłem. Ważne by było to coś taniego max 300zł. Moc nie jest zbyt ważna, będą pod nim grały 14scx + pj, a w niedługiej przyszłości 2x WM 4.1... + PJ STX'a.

Zastanawiałem się też złożyć jeszcze jednego uniega ale czy jest jakiś układ wyprowadzający sygnał już odcięty z wysokiego pasma? Zawsze można normalnie wyprowadzić sygnał (jak? jaki układ?) i zastosować filtr dolnoprzepustowy w drugim uniampie.

Może macie jakieś inne pomysły?

dołożenie przed uniampa dodatkowego filtru aktywnego aby spełniało to funkcję końcówki mocy do subwoofera to nic trudnego. I majac jedno źródło sygnału wygodnie można sterować. Jak w przypadku 2.1

Ostatnia edycja:
Zapomniałem o tym selektorze wejść :P
To będzie najlepsze rozwiązanie w moim przypadku.

Macie może jakiś sprawdzony aktywny filtr dolnoprzepustowy? Mile widziana prostota i możliwie najniższe cięcie :)

Powrót