• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz + Audiotrak Maya u5 = jaki kabel?

Ale temat...

Nawet nie napisałeś jakiego wzmaka masz... Jeśli ma możliwość podpięcia sygnału przez optyk, to sprzedawca napisał Ci dobrze... A jak chcesz analogowo to podpiąć i korzystać z daca maya to podłącz to na rca i jack...

wzmacniacz to Denon PMA-710 vintage.
Jest to bardzo stary wzmacniacz, ma same chinche i 1x 5 PIN DIN
I co to jest te "daca"?

---------- Post dodany o 21:33 ---------- Poprzedni post o 18:22 ----------

F5...

no właśnie kurde proszę ja Ciebie nie wiem ocb, jakie wzmacniacze w ogóle mają takie wejścia? te nowe? bo z lat 90 i starsze mają chinche lub DIN... mi pozostaje podpiąć 2x chinch +1 jack 3.5 mm na tę kartę...

Są różne standardy, SPDIF z TOSLINK czy RCA czy też sygnał cyfrowy audio w HDMI.

Nawet jakbyś miał we wzmacniaczu DAC'a to wątpliwe jest to, że byłby lepszy od tego w Maya U5 więc nie narzekaj i nie płacz tylko podłącz jak normalny człowiek przez te chinche i 3,5mm jack po stronie karty :/

Powrót