• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz czy amplituner jaki?

Reakcji
0
Witam serdecznie wszystkich. Mam pytanie kupiłem sobie jakiś rok temu kolumny stx f-130 n miałem je podłączone do wieży JVC ale wylała mi się na nią kawa i teraz mam problem, bo nie mam jak słuchać muzyki :( Teraz chciał bym kupić jakiś sprzęt, który mogę podłączyć do kolumn i jednocześnie do telewizora (samsung) i co mam kupić żeby można było słuchać muzyki z TV poradzili byście coś ?

Jakie masz wyjścia z TV ? interesuje cię tylko stereo czy zmiana w późniejszym czasie na kino ? Jeżeli chodzi o stereo i słuchanie muzyki to polecam wzmacniacz.

no właśnie dobre pytanie z tym wyjściem a jakie mogę mieć bo sam nie wiem... Na razie mam stx f-130 ale zastanawiałem się jeszcze nad zmiana na model stx fs-250 n. Kina domowego nie mam gdzie ustawić, wiec raczej nie będę miał. Czyli do tych kolumn polecasz wzmacniacz ?

podaj model tv
zapewne maja tylko wyjscia optyczne
ewentualnie wyjscia sluchawkowe

jaki budzet?

Telewizor ma tylko wyjście optycznie... czyli jak kupił bym wzmacniacz to coś bym musiał jeszcze dokupić, żeby działało ? maksymalny budżet to 700zł.

no możne być używany tylko jaki ? Podesłali byście jakiś link z modelem amplitunera ?

Marios

zdecydowałem się na Denona 1508. Fajnie ze go poleciłeś wcześniej nie słyszałem nic o tej marce. Teraz czekam jak przyjdzie. Zobaczymy czy bedzie grał lepiej jak moja wieża ? ?

Orientuje się ktoś gra taki Denon 1508 czy 1509 w stereo względem Cambirdge Audio A 500? Niby amplituner w stereo jest beee ale rozważam nad czymś co ma wejście HDMI i optyk. Miałoby to grać z AWX w TL.

Ostatnia edycja:
Powrót