• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz dla Eminence i Selenium

• Autor wątku Autor wątku grea
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam, chciałem się dowiedzieć jaki byście polecili mi wzmacniacz dla kolumn z przetwornikami Eminence Gamma 15” 300W i Selenium D210Ti 80W. Nie chciał bym końcówki, ani jakieś elektronicznych składaków (ale z miłą chęcią przeczytam każdy post). Dzięki za inf. Piotrek

najważniejszego nie napisałem :oops:
wzmacniacz do 600 zł, naturalnie z dobrych tańszych też będe zadowolony :wink:

czasem na allegro mozna tanio wychaczyc koncowke sharpa sx8800 pobor mocy z sieci 1,2kW... za 300zl nawet nie oplaca sie budowac DIY

prototyp już dawno, chyba za bardzo nic mu nie dolegało, kupiec był zadowlony :)
O więcej szczegółów pytać Irka :)

dobra pomijając urządzenie Irka i tego zjadacza prądu wzmaka Sharpowego ;) myślałem kiedyś na Pioneer a-656, tylko tutaj Pawel S. stwierdził że "min 200W/8ohm", rozumiem że 200W na kanał?, a Pionek ma 2x140W.

Jaki w ogóle powinien być przelicznik mocy wzmacniacza do kolumn ?

i czy w ogóle są tutaj jacyś użytkownicy tego Pioneera ?

takero napisał:
te dane masz ze specyfikacji czy z allegro ?

ale wpadka... niby na "audistereo" pisali że ma 2x140W rms i 4x75W rms
z kolei na Allegro wcześniej tez było pełno informacji że 140W rms natomiast teraz patrze na jedna aukcje "Moc 2x 200W/4ohm 2x140W/8ohm RMS 85W na kanał " czyli co 85W na kanał? szczerze teraz to juz troche zgłupiałem, szukam tej specyfikacji oryginalnej ale jak narazie nie moge jej znaleźć

Powrót