• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz do 150zł, jaki kupić?

Reakcji
0
Cześć, mam 150zł na wzmacniacz (interesuje mnie tylko "klocek" czyli stacjonarka, panel nie wchodzi w grę) który użyję do zasilenia Schneider 8027LS i STX GDN 22/140/8. Oczekuję wysokiej mocy na 8ohm (tyle ma mój stx) i czystego grania jednocześnie. Jeśli ktoś z Was ma do sprzedania to piszcie mi PW ;)

P.S Mam też odtwarzacz Philips CD115, ile mógłbym za niego dostać?

Jak chcesz podzielić kanały? Dwa kanały na 2 kolumny i 1 głośnik, dziwne troszeczkę. TDA wyniesie Cie więcej niż budżet na 2 kanały, chyba że coś trafisz okazyjnie.

Ale i tak szybko podbiją cenę z 150zł więc...
Zaryzykować i kupić Sony f220 czy jakoś załatwić tego sharpa za 150zł?

Ostatnia edycja:
tylko tu jest ryzyko ze STK padlo. wtedy juz jest nieoplacalna naprawa. chyba ze dla samego zasilacza ;)

nie rozumiesz w czym tu problem

te STK maja taka przypadlosc ze jak zostana dluzej obciazone 4r to zaczynaja sie psuc. gra, ale powoli coraz bardziej sie psuje az w koncu padnie. i dlatego nie warto brac uzywanego STK bo nei wiadomo co za debil tam ile kolumn podlaczal

No i nie ma oryginalnych STK, chyba że z wylutu, ale to nadal koszt 100zł+ więc chyba Kenwooda wezmę, proponowano mi Yamahę A500, ale nie wiem co z nią bo człowiek mi nie odpisał

Powrót