• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz do 250 zł

• Autor wątku Autor wątku ZAP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ZAP

Reakcji
1
Witam tak jak w temacie.
bedzie zasilał przód i subwoofer
4 kanałowy
cena do 250 zł
możliwość regulacji głośności przodu i tyłu oddzielnie
filtr dolnoprzepustowy
co moglibyście mi polecić ?
może blaupunkt GTA480 albo GTA 4100B ?

W tej chwili testuje gta 460 i jak na razie gra fajnie. Posiada regulacje "przód tył" oddzielenie, filtry, podbicia. No i jest w miarę tani. za swojego zapłaciłem około 200zł

jak kupiles tego axtona to dobry wybor - w porownaniu do blaupunktow to juz wyrazna zmiana na plus ;)

TU akurat zgadzam się z Cursor-em

bez rewelacji są te Axton-y

dan124, a słuchałeś jakiegoś? porównywałeś...
ja osobiście mam model c502 i jest bardzo zadowolony. ładne brzmienie i do tego spora moc

krzyhoo9 napisał:
dan124, a słuchałeś jakiegoś? porównywałeś...
ja osobiście mam model c502 i jest bardzo zadowolony. ładne brzmienie i do tego spora moc
Słyszałem c502 i 2 wersje caa50(różniły się obudową). Wszystkie te wzmaki zagrały gorzej od philipsa DAP650 kupionego za 150zł na allegro
Kumpel zarzekał się, że nie zmieni wzmaka(caa50) na inny bo to prezent od kobity. Po podłączeniu DAP650, pierwsze pytanie jakie zadał:
"pożyczyłbyś mi go na kilka tygodni?"
Nagle pojawiła się scena, usłyszał nowe detale. PB ES-6C potrafiły kopnąć

dan124, a słuchałeś jakiegoś? porównywałeś..
Pytanie trochę nie na miejscu :P

z waszych wypowiedzi wynika ze chyba inwestycja w blaupunkta nie bedzie stratą pieniędzy. Czy może jednak coś innego?

ZAP napisał:
z waszych wypowiedzi wynika ze chyba inwestycja w blaupunkta nie bedzie stratą pieniędzy. Czy może jednak coś innego?
Raczej odwrotnie, inwestycja w axtona to nie jest wcale duży przeskok jakości od blaupunkta.

Poszukaj starych alpine z "czarnych serii" 35xx lub sony ze starych serii XM(nie xplod) np. xm4540
Wzmacniacze może słabsze od blapunkta czy axtona, ale lepsze jakościowo. Dobrą opcją są też philipsy. To taka namiastka wyższych serii alpine z czarnej serii

Powrót