• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz do Focal-a 10v516j

Reakcji
0
Witam,

potrzebuję info czym napędzić w/w głośnik .

To są jego dane:

Model RMS omów 1W/1m Fs cu ft Qts xmax

10K516J 10 "250W 8? 28Hz 5,54 0,348 0,30"

Macie jakieś propozycje ?

Pozdrawiam

Jedno pytanie czy to trzeba składać?

Nie będę udawał że nagle się na tym znam ;)

Cholera trochę ciężko może być z tym subem .

Dzx za odpowiedź .

Nie pali mi się z tym .

Mogę uzbierać ;)

Na pewno chcę taki żeby nie odstawał od głośnika.

W HA jestem zielony jak paprotka.

Takero,
Z tym ze nawet jak się ma te 500 PLN to ciężko z panelem SUB300...
może jakaś alternatywa do tej kwoty? (ale żeby nie było gorsza)
mam Peerlessa XXLS 12" 2*8Ω od 6 miesiecy i nie mam czym go napędzić....

no i ten link do rara z pierwszej strony tego postu mi nie działa...

No tak tylko trzeba wiedzieć co i jak :(

No i jaka różnica w kasi ;)

wiecie co ten głośnik się bardzo ciekawie zapowiada. fs-22Hz buda br tylko przy niskim strojeniu będzie bardzo wielka. Ktoś ma może jego zdjęcia?
alternatywa:
hypex ds. 2.0 tylko niestety cenowo mało zadowalający a poza tym to klasa d

[ Dodano: 2010-01-18, 22:58 ]
lepszego niż Irkowe nie znajdziesz. Tylko trzeba trochę poczekać. A jest i dobra strona w naszym wypadku. Odbiór osobisty :mrgreen:

No i co panowie.

To wszystkie propozycje ?

Trochę mało , liczyłem się z tym ,

że temat jest ciężki ale aż tak?

Pozdro

Tak sobie myślę, że jeśli da się z tego wyciagnąć te około 300W dla 4 Ohm, oraz gdy powstanie ostateczna wersja tego: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17816 z zabezpieczeniami wszystkimi, o których mówi Zbig: "...W planach mam też wersję PRO z Attiny13 z czujnikiem temperatury, sterowaniem wentylatorem oraz wyłączaniem wzmacniacza po przegrzaniu lub zwarciu i sygnalizacją przesterowania...", może powstać z tego fajna końcówka mocy do suba... do tego by się przydał filtr pożądny z regulacją wzmocnienia, częstotliwością odcięcia, płynną regulacją fazy 0-180 i zmianą stopnia nachylenia 12/24db, z możliwością pominięcia całego filtru... No i jak wiadomo, zasilanie, soft start i auto on of z możliwością pominiecia również... I co tam do głowy komu wpadnie :D Wzmacniacz Zbig-a wydaje mi się lepszy od Holtona, ale nie wiem nie znam sie za bardzo :/

No fajny projekt .

Ciekawe jak kwotowo z tymi

wszystkimi przyprawami by wyszedł ?

No to nie za wiele wiele tych propozycji .

Gdyby ktoś miał jakieś to czekam ;)

Pozdro i dzx za podpowiedzi.

Powrót