• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz do HX18

c4meleon napisał:
tyle że ten pierwszy łatwiej dostępny
a to niby dlaczego? piszesz do irka i masz schemat :P

koszt wykonaia obu jest podobny wiec polecam uniampa - a to dlatego ze przynajmniej ma zintegrowane zabezpieczenia.

a jezeli chodzi o fabryczne wzmacniacze to watpie abys znalazl cos dobrego w tej cenie

Może polecany Reloop? Albo Yamaha AX-550 albo AX-900 ? Chociaż mając takie kolumny wypadało by podłączyć je do odpowiedniego napędu.

Polecam firmówke spokojnie sie coś ciekawego znajdzie jak nie to SYMA w ostateczności Uniampa :razz:

Co do zabezpieczeń to trzeba być naprawdę zdolnym by cos pojarać we wzmacniaczach, miałem różne układy i nigdy przypadkiem mi się nie upalił chyba ze tego chciałem bardzo mocno:)

dj_zibi napisał:
Co do zabezpieczeń to trzeba być naprawdę zdolnym by cos pojarać we wzmacniaczach, miałem różne układy i nigdy przypadkiem mi się nie upalił chyba ze tego chciałem bardzo mocno:)
Ja miałem 2 fabryczne i spaliłem oby dwa...moze to dlatego ze jestem zdolny?-to było dawno!

Co do off topu to ja miałem GC i kilka fabrycznych kenwood'ów i nic nie skopciłem, akurat taki fart :P...

A co do mojego tematu jeszcze, to jak ktoś ma symka pełnosprawnego sprzedać, to ja bym był chętny (najlepiej w granicach 400 zł). ;)

Maniura_pl napisał:
czyli najmniej dopracowany... więc sam nie wiem...
bylo 10 prototypow z czego problemy wystapily tylko w 1 (chyba z winy wlascicela)
ten takero to chybanowszy jakis bo z selektorem itp - zapytaj

Niewiem czy powinienem ale nbapisze najwyzej moder usunie. Jak pisalem do Pana Irka to koszt UniAmpa selektora i trafka razem to cena 300 zl a wiec pozostaje Ci 200 na super wypasiona obudowe :wink:
Pozdrawiam!!!

Odgrzewam.

Ktoś wie czy do XT25TG trzeba robić osobną komorę? Z tyłu jest taka mała szczelina, jeśli to się łączy z układem drgającym to trzeba tak?

jezeli jest taki sam plastik z dziurka na srodku jak w XT19 to nietrzeba
ale nie zaszkodzi...

Powrót