• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz do STX 22 120W SC

Reakcji
0
Witam!
Mam zamiar zrobic subwoofer na STX 22 120W SC, ale nie mam pojecia czym go zasilac, chcialbym kupic wzmacniacz (najlpeiej gotowy i na allegro), czy wzmaciacze samochodowe sie nadaja? np taki: http://www.allegro.pl/item92511748_400_watt_wzmacniacz_2_kanaly_mosfet_hurtownia_.html
wzmacniacz nie musi byc koniecznie w obudowie ale wazne zeby to byl caly komplet gotowy do zlozenia i uruchomienia. no chyba ze sa jakies sklepy z takimi elementami, to moglbym kupic wszystko w jednym bo nie chce placic za przesylke tyle co za sam wzmaciacz.
Pozdrawiam!

primo - jeśli wersja 4R to moduł tda od Irka, jeśli 8R to mostek tda też od Irka :)
Wyślij Mu pw.
secundo - n/c jeśli chodzi o tego vk...
wogóle żal komentować coś takiego...

aha czyli samochodowe odpadaja,
a ile kosztuje ten modul Irka? czy to jest gotowy wzmacniacz do ktorego nic nie trzeba dokupowac?

napisz PW do "Irek" to sie dowiesz.
samochodowe nieodpadaja,do nich trzeba zasilacz,Takero chodzilo o to ze ten vk to jest poprostu shit.

P.S jak będziesz robił tego suba to pamietaj o wielkim br, u mnie słychać szumy powietrza przy średnicy 7.2 cm. Dostaje 150 W, daje rade :)

czy w razie gdyby przy pomiarze mocy okazało się że jest ona mocno zanizona moge oddać wzmacniacz i pokryje pan koszty przesyłki w dwie strony??
rozumiem że powazna firma niepowinna obawiać się bo przeciez gwarantujecie jakość produktu

taką oto wiadkomość wysłałem do tego agenta ciekawe co odpowie :P

i znowu sie zaczyna dobijanie ludzi z allegro :D

proponuje wziasc glosnik wersje 8 ohm do tego mostek od Irka jesli samemu niedasz rady zlozyc.

Sound Wave napisał:
czy w razie gdyby przy pomiarze mocy okazało się że jest ona mocno zanizona moge oddać wzmacniacz i pokryje pan koszty przesyłki w dwie strony??
rozumiem że powazna firma niepowinna obawiać się bo przeciez gwarantujecie jakość produktu

taką oto wiadkomość wysłałem do tego agenta ciekawe co odpowie :P

Sound Wave- odezwał się tamten koleś? Jestem ciekawy :D. Jak myślicie ten VK w mostku zagra lepiej niż jeden TDA1562Q?

Powrót