Chyba czas zamknąć temat. Zdecydowałem się , że będę sam robił panel w układzie mostkowym o mocy około 400W, wg powyższych wskazówek. Oczywiście wolałbym kupić gotowca od Irka, ale na razie zamówień nie przyjmuje. Chciałbym także, jako założyciel tematu, podsumować końcową dyskusję. Działające panele subwooferowe, trudno jest porównywać . Przeciętni użytkownicy mogą jedynie stwierdzić, czy jest przydźwięk czy nie, czy brakuje mocy ( tu trochę trudniej) lub jakichś funkcji. Problem powstaje, kiedy ktoś bez wielkiego doświadczenia elektronicznego składa jakiś projekt. Rozwiązania Irka w takim momencie są bezkonkurencyjne - są zoptymalizowane pod względem określonych założeń oraz dopuszczają niemałe rozrzuty parametrów elementów składowych ( można powiedzieć ,że są stabilne). Wystarczy tylko poprawnie złożyć projekt i wszystko działa bez żadnych problemów. W przypadku różnych konstrukcji dostępnych w sieci , można się spotkać z błędami w druku schematów , błędami na PCB oraz niestabilnymi projektami i wtedy trzeba trochę pokombinować i niejeden element spalić, żeby zadziałało. Oczywiście zoptymalizowane projekty Irka w pewnych sytuacjach też mają wady- szczególnie gdy się chce trochę poeksperymentować ( na PCB nie ma na to miejsca). Nie jestem elektronikiem i lubię jak fachowcy pokroju Irka wyjaśniają przystępnie działania układów elektronicznych. Mimo ,że lubię konstrukcje Irka , tym razem z powodów można powiedzieć logistycznych, wybrałem inne rozwiązanie, a co z tego wyjdzie podzielę się już w innym dziale.
Pozdrawiam