• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

WZMACNIACZ DO SUBWOOFERA

Reakcji
0
Prosze o pomoc !!! Jaki wzmacniacz jest najlepszy do subwoofera o wymiarach 25x35x25cm z głośnikiem 60W (śr:16cm) ??? Czy lepszy efekt będzie z otworem bass reflex, czy moze obudowa zamknięta jest lepsza ??? Jestem początkujący w tych sprawach więc prosiłbym o dokładniejsze wytłumaczenie. Jeżeli się uda to będzie to moj pierwszy subwoofer.

Wiec zajrzyj na strone glowna i przeczytaj pare artukulow, Co to jest glosnik jakie ma parametry i w zwiazku z tym do jakiej obudowy pasuje. Moc to jest akurat najmniej znaczacy parametr.
Pozdro
Dexter

1) Napisz jaki masz głośnik do 'subwoofera'
2) Podaj jego parametry
3) Na podstawie parametrów T-S mozna coś wywnioskować, wymiary raczej mało interesują nas...
4) 16 cm subwoofer? Jakoś cieżko widze jego SUB - zejscie :)
5) Jeśli głosnik ma 60 wat znamionowej to TDA 7294 powinien do niego byc wystarczający.

Czesc. Nie pisze tu czesto, moze raczej bardzo zadko, ale jak siedze na kompie to forum czytam prawie bez przerwy. I co zauwazylem? Mam tego forum powoli dosc. Czy kazdy nowy musi zaczynac pytania typu: 'jaki glosnik", jaka buda? a teraz jaki wzmak do obudowy o wymiarach... eh juz nawet to moja siostra by wiedziala, zeby na strone glowna zajrzec...

16cm?to nie bedzie zbyt duzy "sub"

Powrót