• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz First do suba do fiata 126...

Reakcji
0
Panowie ja tu jestem nwy i mam takei zapytanie planuje sobie kupic ten glosnik i zrobic skrzynie otwarta i niewiem ile litrowa chciał bym zeby było to jak najmniejsze ale zeby tez ładnie grało? i mam jeszcze jedno pytanie bo nie wiem czy mam odpowiedzniego wzmaka jego parametry:
Moc maksymalna 1600 W - 4x400
Moc RMS 2x80 W
Współczynnik zniekształceń 0,05 %
Pasmo 10-30 kHz
Regulacja tonów wysokich i niskich
Wzmacniacz 2 kanałowy z mozliwością mostkowania na 2 / 1 kanał - np. do subwoofera
Stopnie wejściowe z mozliwością regulacji
Zabezpieczenie przed przeciążeniem i przegrzaniem
Pozłacane złącza RCA

a i jeszcze jedno czy bedzie to ładnie grało bo ma fiata 126p i chce to wsadzic sobie na tyne siedzenie do bolida

Ma 2x80RMS czyli na suba jak sobie go przełacze to ma 160RMS a te 1600 to dane z pudla

To się zdecyduj w końcu co masz , piszesz 4 x 400 , potem 2/1 ? Co to First jest ?

Podzieliłem...
anntek, następnym razem nie zaśmiecaj tematu...
jeśli to jest first to te 80w też przesadzone jest ...
daj linka do aukcji z allegro gdzie to kupiłeś ;]
bo coś mam wrażenie żę dałeś 80zł ;]

nie kupowalem tego tylko dostalem od kuzyna z tuba juz i ten glosnik powiedzial ze juz jest wyruchany a nie ma na nim zadnych parametrow i chcialem sobie zlozyc nowy bo kuzyn kupil sobie caly nowy sprzed blaupunkt a co do syfu na forum ktory zrobilem to przepraszam postaram sie zebu juz sie nie powtorzyl ten blad. A i jeszcze jedno ja nadal nie kumam czemu zasmiecalem ten post przecioerz si epytalem czy ten glosnik ruszy pod tymwzmakiem a temat umiescilem w dzile o danym glosniku o ktory mi chodzilo

Według mnie kuzyn powinien sobie znaleźć wybrankę serca a nie biedne głośniki :P (bez urazy oczywiście :)

"....ten glosnik...powiedzial ze juz jest wyruchany" a potem dał go tobie.... feee

No bo mial go wywalic do kosza to ja go przejolem jak za free to czemu nie no i che sobie zrobic jakas skrzynie basaowa do baka wiec poleccie mi jakis glosnik to bedzie stylu na siedzeniu i dobrze by bylo jak by nie byl kosztowny ten glosniek

Aha czyli takiego mi polecacie a jaka skrzynie do niego panowie zamknieta czy otwarta i ile litrow ma miec

Powrót