Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ten wzmacniacz to gówno , a moc ma taką jak radio, tyle że 2 kanały zamiast 4.kamil4772 napisał:np.ten
czy bedzie dobry?
znaczy się subwoofer ?kamil4772 napisał:witam,
chce wykonać głośnik(ok.100W) napedzany z akumulatora
mam problem w doborze głośników do wzmacniacza
na razie jescze nia mam nic
dobrze że powiedziałeś prawie to kupiłemtakero napisał:ten wzmacniacz to gówno , a moc ma taką jak radio, tyle że 2 kanały zamiast 4.
Chcesz czegoś taniego i mającego te 100w --> http://allegro.pl/item339542436_blaupunkt_gta_200_flash_350watt.html
nie koniecznie chce podpiąc pod jeden kanał jedną kolumne czyli jeden glosnik wysokotonowy+jakiś zwykłytakero napisał:znaczy się subwoofer ?
przykładowy cytat z innego forum napisał:Zakładając że ma sprawność 60% i głośniki są 8ohm, a wzm. ma 1W to prąd pobierany z baterii = 0,45A
nic tańszego niż ten blau nie kupisz, ofkors możesz poszukać czegoś 80w , tyle że mniej nie wydasz. Zresztą skąd wiesz że akurat 80w wystarczy , a nie np 60 lub 100 ?kamil4772 napisał:podasz mi coś jescze wystarczy mi 80W
bez sensu...kamil4772 napisał:nie koniecznie chce podpiąc pod jeden kanał jedną kolumne czyli jeden glosnik wysokotonowy+jakiś zwykły glosnik
powiem Ci tak:kamil4772 napisał:P.S powie mi ktoś jak to sie liczy?
co i po co chcesz obliczyć ?kamil4772 napisał:P.S powie mi ktoś jak to sie liczy?
przykładowy cytat z innego forum napisał/a:
Zakładając że ma sprawność 60% i głośniki są 8ohm, a wzm. ma 1W to prąd pobierany z baterii = 0,45A
Może ktoś wyjaśnić co źle liczę?
0,6*8*1=4,8
dlatego wezme ten wzmacniacz co podaleśtakero napisał:tyle że mniej nie wydasz. Zresztą skąd wiesz że akurat 80w wystarczy , a nie np 60 lub 100 ?
no niestety, ale nie mam miejsca na dwa głośniki(tylko na jeden dlatego chce troche mocniejszy)bez sensu...
chce policzyć ile energi wzmacniacz pobierze z akumulatora w ciągu godzinyco i po co chcesz obliczyć ?
dobierzesz mi jakieś głosniki(zestaw z którego zrobie jedną kolumne)
nie zrozumiecie mnie i nie wytłumaczycie mi tego po prostu chce to zrobić po swojemu(mam swoje powody)cudny90 napisał:Skoro wzmacniacz ma iśc do samochodu, i chcesz nim grać w samochodzie, to zamontuj głośniki jak Bóg przykazał w samochodzie.
dobierzecie mi jakieś głosniki(zestaw z którego zrobie jedną kolumne) do tego wzmacniacza? co do ceny to sie chyba dostosuje
wzmacniacz sie mostkuje i napędza się nim jednego suba ;]kamil4772 napisał:no niestety, ale nie mam miejsca na dwa głośniki(tylko na jeden dlatego chce troche mocniejszy)
te obliczenia Ci tego nie powiedzą gdyż nie słuchasz sinusa tylko muzyki.kamil4772 napisał:chce policzyć ile energi wzmacniacz pobierze z akumulatora w ciągu godziny
czyli ile samochód bedzie mógł grac na postoju
do tego wzmaka Intertechnik MDS 08 będzie w sam raz- cena 145zł z wysyłką.kamil4772 napisał:dobierzesz mi jakieś głosniki(zestaw z którego zrobie jedną kolumne) do tego wzmacniacza? co do ceny to sie chyba dostosuje
chce znać tylko wartość orientacyjną żeby później sie nie okazało że akumulator po 15minutach grania jest rozładowanyte obliczenia Ci tego nie powiedzą gdyż nie słuchasz sinusa tylko muzyki.
dasz linka bo nieznalazlem tak tanio :/do tego wzmaka Intertechnik MDS 08 będzie w sam raz- cena 145zł z wysyłką.
jezeli aku jest padniete to nawet po 10min sinika nie odpalisz. jezeli jest dobra to 2-3 godzinki spokojnie mozesz sluchac - ale to tez zalezy od glosnsci...kamil4772 napisał:chce znać tylko wartość orientacyjną żeby później sie nie okazało że akumulator po 15minutach grania jest rozładowany
albo że światła mrugają w rytm basu
a bo my mamy znajomosciCytat:
do tego wzmaka Intertechnik MDS 08 będzie w sam raz- cena 145zł z wysyłką.
dasz linka bo nieznalazlem tak tanio :/
ja teraz mam tico(to taka puszka :roll: ) ale nie będę do niego tego ładował znaczy się włożę to tylko do bagażnika z osobnym akumulatorem(kupuje taki mały żelowy)co chcesz zrobić bo nic z tego nie rozumiem...
żeby zminimalizowac rozmiary mam zamiar zrobić tylko jedną KOLUMNEdlaczego tyko jedna KOLUMNA?
tak wiem o tymcudny90 napisał:moc =/= głośności![]()
a czy jest sens dawać te głośniki obok siebie?Pawel S. napisał:a 2 glosniki bo stereo musi byc
no i wiekszy zysk na efektywnosci
bardzo ciekawy pomysłPawel S. napisał:proponowalbym zrobic obudowe w ksztalcie trapezu i dac glosniki z 2 stron.