• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz gra ale cicho

Reakcji
0
Witam zakupiłem na alle wzmacniacz Philips dap 300 .podłączyłem go pod domową instalkę (aku 50 Ah+mp3 philips+głosniki kenwood) i co mnie zdziwiło że gra on cicho a nawet bardzo cicho.Wszystkie próby podgłośnienia ma max w empetrójce i gain na wzmaku nie dały porządanego wyniku ,nadal cicho gra.Dodam że wcześniej testowałem jakiegoś 'no name" i było wsio w porządku.Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

spróbuj podłączyć radio samochodowe
jednak wyjścia słuchawkowe z mp3 to nie to samo co liniowe z radia

Tak,kręciłem w obie strony do max odchylenia ,na min. nie słychać nic na maxa ledwie co.

a bawiles sie filtrami?
przelaczales, wylaczales?

bo cos tu jest nie tak. i pytanie czy ustawienia czy wzmacniacz padniety

a bawiles sie filtrami?
przelaczales, wylaczales?

bo cos tu jest nie tak. i pytanie czy ustawienia czy wzmacniacz padniety

Oczywiście że tak ,przełaczałem wszystko co sie dało i kręciłem gainem we wszystkie strony.Ale jak wzmacniacz uszkodzony ,to co?Bo niby gra ale cicho.

wygląda na to ze masa ci nie łączy na wejściu.
Mozesz mieć obruszane wejścia RCA, sprawdź luty we wzmacniaczu albo odsyłaj do sprzedawcy.

---------- Post dodany o 10:36 ---------- Poprzedni post o 10:36 ----------

Od 0,1v do 2v .
bo z taką czułością to każda mptrójka by potrafiła go wysterować

Powrót