• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz mam ale jaki głośnik?

Reakcji
0
25cm? 150zł?
ciężko zaproponawać cokolwiek konkretnego..
boshman, alphard, nawet ten magnat to nie najlepsze propozycje..
magnat chyba jednak będzie najlepszy, choć niepolecam ogólenie żadnego z zaproponowanych.
pozdrawiam.
Magik.

Widze że nikt mi nie pomoże :(
Bede musiał wybrać sam. Sorki że zaśmieciłem forum ale ja tylko pytałem.

Pozdarwiam

magik napisał:
ale jaja.. no patrzecie go! obraź sie!!
przecież Ci własnie pomagam.

Hahahaha ja sie w cwle nie obrarzam :) tylko widze co sie dzieje na forum. :) jaki jest poziom ja potrzebuje głośnika minimum 150W a wy dajecie mi 100W!!! wyraźnie napisałem że to ma być głośnik a nie głośniki czyli zwmak bedzie zmostkowany!!!

Pozdrawiam :)

Tasior Dokładnie! zwmacniacz ma 150W :) a nie 100. To jak będzie z tym głośnikiem? jaki mam zastosować?

Pozdrawiam

jak wzmak ma 150w to sie stosuje głośnik minimum 150w?
od kiedy to?
wg mnie lepiej mieć zapas niż przester.

tylko widze co sie dzieje na forum. :) jaki jest poziom

no właśnie.

[ Dodano: 2005-05-03, 11:13 ]
kolego, wejdz na fora: www.audiocar.pl lub www.gae.pl i zapytaj o to samo.. zobaczysz co odpowiedzą..
przekonasz sie gdzie ten poziom ci uciekł.

napisane jest ze ma 150 W przy 0.08 thd ,od czego zalezy przester ? od zniekształcen ? pozdro

A dla czego chce te 150W? bo nie jestem głupi żeby słuchać na FUL!!! i być głuchy. spogkałem sie z wieloma wzmacniaczami gdzie miały taką samą moc co głośnik i grały. A te 150W jest a te przy zniekształceniach 0.8% więc nie bede słuchał CHARCZENIA. :)

Pozdrawiam

Koledzy :) Co mi wiadomo jeżeli wzmacniacz ma 150W i i głośnik musi być 150W lub większy, Nie może byc mniejszy.

Tasior jak być czytał dokładnie to byc wiedział że te 0,o8% jest przy moczy 2x50W a jak go zmostkuje ma 150W przy 0,8 THD

Jak nie czytacie dokładnie to nic dziwnego że sie gubicie :)

Dobra ja spadam stad bo widze że nie pomożecie mi :)

Temet zamkniety :)

Pozdrawiam

aaa sorki,troche zle spojrzalem(popatrzalem na bridged(czy co tam pisze) i mi oko zjechalo na 0.08) hmm stx 22 120 napewno wytrzyma 150 W , tylko co ma charczenie do glosnika ?
ja pod 10 W glosnik daje 35 W i jakos nic niecharczy.... charczec to moze od wychylen membrany.... (i przesteru wzmaka ale co to ma do glosnika?)
pozdro

Powrót