• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz, max 900 zł , będą Mision M35i bądź JBL E80 , ...

Reakcji
0
Witam wszystkich forumowiczów.
Obecnie mam Yamaha RX-V396 , kolumny podłogowe to samoróbki na głośnikach Tonsila , GDWK 9/80/1 +GDWT 9/80 +GDM 10/80/2 + GDN 20/80/180W(http://www.tonsilproducent.pl/pl/glosniki-montazowe/glosniki-niskotonowe/gdn-20-100-3 , coś podobnego tylko magnes większy dwa razy ) + ALDA 240W (http://archiwumallegro.com.pl/alda+głośnik+avd+x+80s+subwoofer+240w+8ohm+wyprzed-2_3858205190.html) .

Postanowiłem trochę pozmieniać moje K/D (kino domowe) i doczytałem że dobrego basu nie osiągnę jak nie podepnę frontów pod Wzmacniacz , nie posłuchałem i zakupiłem do tych kolumn ONKYO TX_NR808 , żeby grało lepiej stereo , nic bardziej mylnego , oddałem w trybie natychmiastowym , to onkyo to nie ma basu w ogóle .
Teraz posłucham innych i szukam Wzmacniacza tak do 900 zł , polecany widzę jest NAD 340 , ale boję się o tą moc 30W , nie za mało do Misionów M35i ?
W pierwszej kolejności wzmacniacz a potek zakupuję umówione kolumny jeśli z misionów nie opuści ceny to będzie JBL E80 .
Jaki jeszcze polecacie wzmacniacz , ma być bas ładny klarowny dźwięk?

Basu możesz nie mieć bo jak masz dwa gwizdki po 98dB a gdny po 89 (czy ile tam..) to sory ale różnica jest kolosalna. Zresztą efektywnośc to nie wszystko, domyślam się, że zwrotka jest źle pocięta, i nieżle tam dzwoni i piszczy ;)

Dzisiejsze wzmacniacze nie ograniczają tak basu jak kiedyś. Dla przeciętnego zjadacza chleba ciężko odróżnić brzmienia wzmacniacza. Co innego jeśli chodzi o zestaw kolumn. Jeśli masz brak basu to dla mnie proste jest, że potrzebujesz subwoofera.

Trzeba było to Onkyo TX-NR808 dobrze ustawić, coś mi się wydaje że ustawione było pod subwoofer...

Powrót