• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz MB-900 firmy BSE

Reakcji
0
Witam,

Poszukuje schematu do wzmacniacza MB-900 firmy BSE. Gdzie mogę znaleźć a może ktoś ma?Poza tym włącza mi się ograniczenie termiczne i zabezpieczenia. Myślę że "siada" końcówka mocy bo nie jest wysterowana

Pozdrawiam

Marek

marodan napisał:
Myślę że "siada" końcówka mocy bo nie jest wysterowana

O czym ty piszesz. Siada koncowka mocy - ok.. ale bo nie jest wysterowana:).. to znaczy co.. sygnal sie odlacza.. zmniejsza??

Jesli wlacza sie zabezpieczenie termiczne no to moze sie koncowka wylaczac ale sprawdzales temperature? Jesli temp jest za duza (takze przy cichym graniu) to moze prad spoczynkowy jest za wysoki. Grzebales w tym wzmaku?

Od poczatku podejrzane byly tranzystory wysterowujace koncowka mocy. To jest chinska produkcja wiec elementy najtansze. Sprawdze dzis te transytor.A limiter ma.

Powrót