• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz monoblok do subwoofera

Reakcji
0
Witam !

Chciałbym aby ktoś doradził mi co mam kupić do mojego suba, jaki wzmak.

Mój zestaw to :
-sinuslive sl 165w
-sinuslive neo25s
-u-dimension element a52
-sub Re audio sr 10 d2
Oczywiście drzwi wygłuszone.
Jednostka sterująca to PIONEER DEH-P80MP

Mam na wydanie 320 zł,widziałęm na allegro pare Axtonów i rodka ale nie wiem czy nie za słabe

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta chińska D klasa, sprawdzi się lepiej od starego porządnego AB'ka :wink:

cursor, to tylko wzmacniacz na suba a nie na front. Wg mnie może być w klasie D. Wiadomo, że AB ma lepszą jakość dźwięku ale przy subie to nie ma aż takiego znaczenia.

daro89 napisał:
A co mi o Axtonach powiecie? np. c408 albo c109?
Kumpel ma w swoim T4 SR-10 D4 w closed. Najpierw zasilał go axtonem c109, a teraz kenwodem bodajże kac-816(ten z sigma servo). Z tego co mówił, kenwood lepiej kontroluje głośnik, a przy tym nie przegrzewa się tak jak axton(oba zamontowane w tym samym miejscu). Suba i wzmak ma pod fotelem za kierowcą(jeden fotel odwrócony przeciwnie do kierunku jazdy).

Dodam tylko że ten Kenio ma dużo mniej mocy od Axtona (230 do 350)... jak widać moc to nie wszystko nawet dla suba .

PS: posiadacze axtonów wiedzą że ta ich moc na papierku to jakaś taka ...naciągana

Powrót