• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz na TDA8563q (Audi subwoofer)

Reakcji
0
Witam Was, mam pytanie.
Mam wyciągnięty wzmacniacz z subwoofera audi a3 (4 kanały na 2 kościach TDA8563q), podłączyłem go zgodnie z opisami jakie można znaleźć w internecie. Według opisów do wzmacniacza należy podać sygnał niskopoziomowy, ale gdy tak robię gra bardzo cicho. Natomiast gdy podam mu sygnał wysokopoziomowy zaczyna grać poprawnie. Najprawdopodobniej w samochodzie też dostawał sygnał niskopoziomowy z mini iso. Nie wiem gdzie może być problem.

Pozdrawiam

ktore to audi? w tych ktore ja rozbieralem byly wzmacniacze tranzystorowe ktore obslugiwaly cewki 1r

w kazdym jednak audi sygnal subek bral z wyjscia glosnikowego, czyli wysokopoziomowy.
dla pewnosci - sa tam jakies wieksze rezystory? (przynajmniej jeden)

Subwoofer z audi a3 98r. Właśnie oto chodzi że na płytce nie ma żadnego większego rezystora. Mam oryginalną wiązkę przewodów wyciągniętą z tego auta i przewody sygnałowe są dochodzące do wzmacniacza są cienkie, co mogło by sugerować niskopoziomowe wejście. Wiązka w pewnym miejscu jest rozcięta, ale kolory przewodów sygnałowych przy wzmacniaczu są takie same jak przy kostce mini iso która wychodzi z radia. A te adaptery które są dostępne na allegro dzięki którym po zastosowaniu nieoryginalnego radia w audi gra subwoofer i głośniki z tyłu tak naprawdę co mogą robić? Może tu jest jakiś problem?

Powrót