• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz NAIM - klon

Te Naimy na ebayu mają pozmieniane wszystkie tranzystory na inne niż w oryginałach(wszystkie europejskie),natomiast rezystory i kondensatory mają te same wartości co na schemacie,lecz idea też nie ta sama bo Naim stosował tantale.Co do tranzystorów to wątpie że są parowane,tak że lepiej samemu pozbierać części,bo warto ten wzmacniacz zrobić

Dlaczego nie wart?mylisz sie i to bardzo.

Dlaczego nie wart?mylisz sie i to bardzo.

Nie wart! Przy Twoim poziomie wiedzy. Zrob cos co jest bardziej znane na forach.

Nie rozumiem ,niby dlaczego nie wart?klonuje nie pierwszego Naima i moge powiedziec jedno te wzmacniacze zostawiaja daleko w tyle drogie klocki uwazane za HI END.Np NAP 200 jest doskonaly ,jest jedno male ale trzeba zachowac oryginal bez zadnych wlasnych udziwnien.Dobrze jest wzorowac sie chociaz na oryginale ja nie mam problemu mam i oryginal i klony.Stwierdzenie -nie wart-jest tu mocno nie na miejscu.Prosze uzasadnic swoja opinie.

Powrót