• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz Samochodowy w domq

• Autor wątku Autor wątku Rax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.

Rax

Reakcji
0
Witam!
Jest to mój pierwszy post.
Wiem że podobne tematy znajdują się w innych działach ale tam tylko pisze o zasilaczach kom.

Robiać pożadki w piwnicy znalazłem wzmacniacz samochodowy AUTOSTAR AS-5400 800W.
Chciałbym go sobie podłączyć w domu ale niewiem zbytnio jak.
Kolega który więcej wie odemnie o lektronice postanowił mi go uruchomić w domu.
Zrobił mi transformator do niego.
Wzioł kabel z wtyczką do gniazdka i podłączył go do transformatora z jednej strony, a z drugiej strony podpioł do niego dwa kabelki i powiedził żebym te dwa kabelki podpioł pod wzmacniacz. (tylko mi zdał relacje jak on to zrobił)

I teraz niewiem czy tylko wystarczy transformator żeby uruchomić ten wzmacniacz czy coś jeszcze do tego poczeba

Bo gdzieś wyczytałem że jak się ma transformator i czeba jeszcze do tego podpiać Prostownik + coś tam jeszcze

Więc prosze was odpowiedzcie mi na te pytania, bo nie chce zrobić coś nie tak i potem tego żałować ;)

Z góry dziękuje

Pozdrawaim

po 1 -musi dostawać napięcie stałe,a nie zmienne!!!
po 2 - potrzeba sporego trafa i dużęgo mostka prostowniczego...
po 3 - po co to robić ?

Rax, podpinalem ten wzmacniacz do zasilaczka komputerowego, podczas działania kompa. Daje on kolo 25W na kanał, nie wiecej :) Sub grał tragicznie...

a ja podlaczopne mam blaupunkta gta 2100 w domu i podlaczone mam pod to pioneera ts w306c 1000watt!:)
podlaczylem pod zaislacz AT

prosze moderatorow o usuniecie tematu w dziale elektronika jest szerzej opisany ten temat i nie widze potrzeby zakladania drugiego tematu a tym bardziej w blednej kategrii

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót